PAKS-PRESS – Bencze János, a Tolna megyei 3-as számú választókerület ellenzéki képviselő-jelöltje a paksi piac közelében, a város főutcáján tartott kampánytalálkozóján, pénteken újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: energiabiztonságot, új atomerőművet, pedagógus, egészségügyi és a fegyveres testületek bérrendezését szorgalmazza.

Sajtóértesülésekből vett információi szerint ötmilliárd forintot vonnak el Paks II-től, azonban további részleteket nem említett. A Privátbankár oldal tegnap, március 24-én keltezett értesülései szerint a legújabb kormányzati-pénzügyi döntés okán 10,2 milliárdos átrendezésről rendelkeznek, amelynek keretében Paks II tőkeemelésétől veszik el a legtöbb pénzt, 5,2 milliárd forintot, 4,6 milliárdot pedig az Energia- és klímapolitikai modernizációs rendszer kiadásaiból vesznek el. Egyéb kisebb tételek mellett több mint 200 millió forint a Magyar Falu Program kiadásaitól is elkerül.

A bő 10 milliárdból azonban 2 milliárd a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter alá tartozó egyéb gazdasági társaságok forrásjuttatásaira megy át; 1,8 milliárd forintot kap a Miniszterelnökség és ugyancsak a Paks II okán nyitott Közép-Duna menti térségfejlesztési feladatokhoz kerül több mint egy milliárd forint.

Bencze János a helyi sajtónak elmondta: nyilt vitára kéri Süli Jánost, azt kérdezné meg, hogy mi történik Paks ügyében. Szavai szerint a hatalomra kerülésük után a paksi térségfejlesztéseket nem hagyanák elveszni, folytatnák és szerinte pénz is lenne rá, de „át kell nézni a kasszát” – jegyezte meg.

Ami a háborús helyzetre vonakozó kérdést illeti, fenntartotta a jelenlegi kormány álláspontját, hogy Magyarország maradjon ki a háborúból, ne küldjön ukrán területre katonákat, fegyvereket ne engedjen át az ország területén, csak a humanitárus tevékenységben vegyünk részt.

Képünk: Bencze János követné a jelenlegi kormánydöntéseket Ukrajna ügyében

(PAKS-PRESS) Paks, 2022. március 25., péntek – Bencze János a Tolna megyei 3-as számú választókerület képviselő-jelöltje a paksi piac közelében, a város főutcáján tartott kampánytalálkozóján Barnabás István és Mezősi Árpád önkormányzati ellenzéki képviselők társaságában, 2022. március 25-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

 PAKS-PRESS 2022. március 25., péntek 11:40. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap