PAKS-PRESS – Átlagosan húsz százalékos béremelést valamint több százmilliós nagyságrendű, közfeladathoz rendelt eszközbeszerzést jelentett be Szabó Péter polgármester és dr. Gábor Ferenc a DC Dunakom Zrt. vezérigazgatója a Városházán tartott tájékoztatójukon, csütörtökön.

A rövid időn belül a képviselőtestület elé terjesztendő javaslat kidolgozói elmondták: a Társaság dolgozói az anyagi megbecsülésre méltán érdemesek, ehhez a tulajdonosi támogatásból fel nem haszált mintegy nyolcvan millió forint biztosít fedezetet. Továbbá a feladatok minőségi elvégzéséhez szükségesek látszik az eszközpark javítása, új berendezések és felszerelések beszerzése, amelyre mintegy 350-400 millió forintot fordítanak. – Ilyenek lehetnek a síkosságmentesítő vagy utcaseprő gépek munkábaállítása, a szükségesség sorrendjében, hangzott el a tájékoztatón.  

Dr. Gábor Ferenc arra is kitért, hogy a Paksi Deák Ferenc Egyesület mandátumot nyert polgármester- és képviselőcsoportja felkereste a DC Dunakom vezetését, az informális tárgyalások során azt a javaslatot tették, hogy a már korábban kidolgozott bérfejlesztési koncepciót felülírva, a vezérigazgató sávos javaslatot hozzon a képviselő-testület elé. Ebben a differenciált bérfejlesztésben előnyt élveztek volna a Társaság fizikai dolgozói.

– A vezérigazgatói álláspont azonban nem változott – közölték a mai tájékoztatón az újságírókkal.

A béreket tervezetten július hónaptól emelik, a kártyákra ezt követően kerülhet már a megemelt fizetés. 

PAKS-PRESS 2024. június 20., csütörtök 11:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap