PAKS-PRESS – Nem tudott a tabella élére ugrani a Paks, mivel 1-0-ra kikapott Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának záró találkozóján. A vendégeknek megszakadt a tíz tétmérkőzésen, illetve nyolc bajnoki összecsapáson át tartott veretlenségi sorozata.

OTP Bank Liga, 13. forduló: Debreceni VSC-Paksi FC 1-0 (1-0). Gólszerző: Vajda (37.)

A tíz tétmérkőzés óta veretlen Paks azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha pont szerez, akkor a tabella élére ugrik az FTC veresége miatt. A DVSC ugyanakkor nem volt jó formában, a legutóbbi hét bajnokijából csak egyet nyert meg, és a rossz sorozatba beletartozott a szeptember 27-i 2-0-s paksi vereség is.

Támadólag kezdtek a vendégek, mezőnyfölényt alakítottak ki, és a hazaiaknak olykor szerencséjük is volt, hogy nem esett gól. Ahogy magához tért a Debrecen, már akadtak helyzetei is. A 37. percben Bódi beívelését követően nem tudtak felszabadítani a paksi védők, először még Szappanos védte Bárány fejesét, ám Vajda a kipattanót közelről a hálóba vágta.

A második félidőt Szappanos bravúrjai vezették fel, előbb Loncar, majd Dreskovic fejesét ütötte ki bravúrral. Ahogy elmúlt a veszély, felpörgött a Paks, és ezt követően Megyeri pillanatai következtek. Egyszer fektében védett, majd a csereként beállt Hahn fejesénél a gólvonalról tisztázott vetődve.

A folytatásban is a két kapus sziporkázott. A 86. percben – már úgy tűnt – Szappanos verve van, ám ki tudta védeni Dzsudzsák komoly lövését. Kisvártatva Szabó buktatta Bévárdit, a megítélt büntetőből Dzsudzsák próbálkozott, de a vendégek hálóőre ezt is kiütötte. A labda a kapufára pattant, ebből a hazaiak csapatkapitánya ismételhetett, azonban Szappanoson megint nem tudott kifogni.

A hajrában még a paksi kapus is előre ment az egyenlítés reményében, de újabb gól nem született, így a DVSC otthont tartotta a három pontot.

Szappanos Péter szerint nem lehet minden találkozót megnyerni, ilyen meccsen ki lehet kapni Debrecenben.

Véget ért a Paks tíz tétmérkőzésen, illetve nyolc bajnoki összecsapáson át tartott veretlenségi sorozata, miután 1-0-ra kikapott Debrecenben a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának záró találkozóján. Pedig a paksiaknak egy pont is elég lett volna ahhoz, hogy a tabella élére álljanak, miután a listavezető Ferencváros hazai környezetben kikapott a Fehérvártól.

Hihetetlenül nehéz meccs volt a mai, az első félidőben nem voltunk túl jók, míg a Paks nagy önbizalommal játszott. Emiatt nagy volt rajtunk a nyomás, érezték a játékosok is, hogy győzni kell” – értékelt a találkozó után Srdjan Blagojevic, a debreceniek mestere. 

“Nem érzem azt, hogy vereséget kellett volna szenvednünk ezen a meccsen. Szerintem végig partiban voltunk, jól játszottunk. Elég furcsa ítéletek voltak ma a meccsen. Nyilván a VAR tisztábban látja, mint mi, de leshelyzetért még nem hívtak ki soha bírót, hogy megnézze. Úgy alakítjuk a szabályokat most már ahogy jól esik. ….furcsa volt ez a meccs” – értékelt felindultan Bognár György, a paksiak szakvezetője. 

“Reálisabban is lehet értékelni ez a meccset, voltak lehetőségeink, de a Debrecen is jó volt, a végén megkontráztak minket, amikor két belső védőre váltottunk, mindent egy lapra tettünk föl, akkor voltak igazán nagy helyzeteik. A döntetlen maximálisan benne volt ebben a meccsben” – mondta Bognár, aki hozzátette, nem a tabellában gondolkozik, csak ebben a meccsben.

“Csak én magam láttam három olyan szituációt, amikor a labda ott sem volt, lerántották, felrúgták a játékosomat szögleteknél, szabadrúgásoknál, vagy akció közben. Nagyon mérges vagyok emiatt, nem kaptuk meg a korrekt támogatást ami jár nekünk” – értékelt a szakember, aki azt is elárulta, Silye válla kiugrott, egyelőre még nem tudni, mennyit kell kihagynia.

“Igazából ki-ki meccset játszottunk, az első félidőben se nekik, se nekünk nem voltak komolyabb gólszerzési lehetőségeink. Abból az egy lecsorgóból sikerült betalálniuk, igazából kidolgozott helyzetük nem volt. Mi játszottuk a játékunkat, próbáltunk labdát szerezni az ő térfelükön, ami sokszor sikerült is, de sajnos ezeket a lehetőségeket nem tudtuk lövéssel befejezni” – mondta a találkozón több nagy bravúros védést is bemutató Szappanos Péter.

“Élvezetes második félidőt játszottunk, a végéig versenyben voltunk, ott voltak a lehetőségeink.

Nem lehet minden találkozót megnyerni, ilyen meccsen ki lehet kapni Debrecenben. Örülök, hogy meccsben tudtam tartani a csapatot, de minden nem sikerülhet, így nem tudtunk nyerni”

– értékelt a meccs hajrájában Dzsudzsák Balázs 11-esét is kivédő kapus. (MTI/M4sport)

Képünk: Stefan Loncar (b) és Olekszandr Romancsuk (k), a debreceni, valamint Hahn János Csaba, a paksi csapat játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. november 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap