PAKS-PRESS – Bordács József, a paksi közélet korábbi politikai szereplője, faddi lakosként a település polgármesteri helyéért független jelöltként, a helyi Fidesz-KDNP támogatásával indul a szeptember 11-én tartandó időközi választáson.  

Mint az korábbról ismeretes, 2022. május 31-én egészségügyi okból nyújtotta be lemondását Fülöp János. Fadd Fidesz-KDNP-s polgármestere 2006 óta állt az önkormányzat élén, kétszer a Fidesz és a KDNP, kétszer a Fidesz és a Faddi Polgári Egyesület jelöltjeként választották meg polgármesternek.

A 4200 lakosú nagyközség választási kampányában résztvevő Bordács József a programjából egyelőre nem árult el részleteket, de közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta, hogy támogatja a sportegyesületet, a civileket, az egyházakat, a holtág vízutánpótlását, Bartalfa programot. Ez utóbbiról tudott, hogy a program megvalósításával a Bartal-csatorna a térség kiemelt látványossága lehet a jövőben, ahol a vízi sportok szerelmesei mellett a nemrég átadott kerékpárúton érkező kirándulók, családok is hasznosan eltölthetik szabadidejüket.

Bordács József a Paks-Press Hírügynökségnek elmondta: a közéletben és a politikai életben eddig vállalt szerepe alapján számos megkeresést kapott. Augusztus középétől a teljes programja megismerhető lesz, lakossági fórumokat is tart. A faddi polgármesteri helyért közel öt-hat jelölt indul, 101 aláírást kell gyüjteniük a hivatalos jelölésért.

Bordács József 2018 óta él Faddon, 2019-es választásokig képviselőként a paksi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke volt, de részt vett más bizottságok munkájában és volt a helyi Fidesz-KDNP szervezet elnökségi tagja is, a Duna Korzó Polgári Egyesület tisztéről az idén mondott le.

A helyi választási bizottság közleménye szerint az időközi választást szeptember 11-én tartják, a jelölteket július 23. és augusztus 8. között lehet bejelenteni. A választásig Bali Ervin (Fidesz-KDNP) alpolgármester ügyvivőként vezeti az önkormányzatot.

Képünk: Bordács József az önkormányzat gazdasági bizottsága üléséről tájékoztatja a helyi sajtót 2017. szeptember 14-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. július 19., kedd 15:25. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap