Meglepetéssel zárult a budapesti nemzetközi műkorkorcsolya verseny a magyar fővárosban

(PAKS-PRESS) Budapest, 2021. október 17., vasárnap – Maja Hromih orosz műkorcsolyázó nyerte a Budapest Trophy 2021 versenyét. Ezüstérmet szerzett Anna Serbakova, bronzérmes Szofja Szamodurova.  Budapesten, telt ház előtt kiváló orosz korcsolyázóknak tapsolhatott a magyar és elsősorban orosz közönség.

Maja Hromih junior versenyzőként 2019-ben Franciaországban harmadik, a 2019-es Denis Ten Memorial Challenge ezüstérmes volt, a 2020 -as junior világbajnokságon negyedik lett. A budapesti győzelem után a Paks-Pressnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy Budapest után még sokat kell dolgoznia. – A következő versenyekkel kapcsolatban nem szeretnék még jóslásokba bocsátkozni – tette hozzá.  

Anna Serbakova második helyzése Budapesten sokaknak okozott meglepetést, hiszen 2021-es világbajnok, a 2020-as Európa-ezüstérmes, a 2019-es Grand Prix-döntő ezüstérmese, a 2019-es Skate America-bajnok, a 2019-es Kína-kupa bajnoka, a 2019-es CS Lombardia-trófea-bajnok és háromszoros orosz nemzeti bajnokként érkezett a magyar fővárosba. Jelenleg a világ legmagasabb rangú női egyéni korcsolyázója a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség által jegyzett 2020–21-es szezonban. 

A világon elsőként ugrott négyes fordulatú lutzot és flipet.

A szombati rövid program után az orosz edzők nem engedték az orosz versenyzőket nyilatkozni, vasárnap este azonban erre mégis kaptak lehetőséget.

A díjkiosztó után adott interjúban nem tért ki részleteiben arra, hogy több sérülése is volt, szerényen annyit mondott, hogy vannak még hibák és még sokat kell majd csiszolni a következőkben. Olasz és franciaországi versenyre készül. A Paks-Press Hírügynökség kérdésre válaszolva elmondta, hogy minden szabadidejét tanulással tölti, mert érettségi előtt áll. Mint mondta, volt egy rövid ideje megnézni Budapestet, járt a Várban, a magyar főváros nagyon szép – tette hozzá.

Anna Serbakova a Pakson, az atomerőmű bővítésén dolgozó orosz munkatársaknak, honfitársainak is üzent. Arra kérte őket, hogy nézzék a fellépéseit és nagyon szurkoljanak neki.

Díjkiosztó Gála a Budapest Vasas Jégcentrumban a junior-seniorok versenyében a minszki aranyérmes, Szofja Szamodurova a harmadik helyre állhatott.

 

Képünk:

BUDAPEST TROPHY 2021

Műkorkocsolya nemzetközi verseny a magyar fővárosban

(PAKS-PRESS) Budapest, 2021. október 17., vasárnap – Díjkiosztó Gála a Budapest Vasas Jégcentrum, Jégpalotában, 2021. október 17-én. Maja Hromih orosz műkorcsolyázó (k.) nyerte a Budapest Trophy 2021 versenyét. Ezüstérmet szerzett Anna Serbakova, (b.) bronzérmes Szofja Szamodurova.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap