PAKS-PRESS – Az 52 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája pénteki nyitónapján.

A paksiak Európa-bajnoki harmadikja már rendelkezett tapasztalattal a Masters éremcsatáiban, ugyanis két éve Dohában kikapott a bronzmeccsen, és ötödik lett, míg tavaly Jeruzsálemben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A budapesti a bronzmérkőzésen a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo várt rá, akit mindhárom eddigi találkozójukon megvert. A negyedik csata négyperces alapidejében a 27 éves magyart kétszer, míg riválisát egyszer intették, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebből egy perc telt el, amikor Primo földre vitte az idén Dohában világbajnoki ötödik Puppot, a zsűri pedig videózást rendelt el. Némi tanakodás után a mérkőzésvezető jelezte, hogy a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a vállára esett, így az izraeli vazaarival nyert.

Az Atomerőmű SE sportolója 648 világranglistaponttal gazdagodott, összehasonlításul: az Eb-arany 700 pontot ér. Ez azonban aligha érdekelte, amikor könnyeivel küszködve visszatekintett a meccs hajrájára:

„Egyáltalán nem éreztem vazaarinak, szerintem a hasamra estem” – nyilatkozta keserűen az MTI-nek. „Nagyon rosszul esik, hogy éppen a hazai közönség előtt maradtam le az éremről, jó lett volna dobogóra állni. A szerzett pontokra nem panaszkodom, mert megszilárdítottam a helyemet az olimpiai kvalifikációs világranglistán, ahol a Masters előtt hatodik voltam”

– tette hozzá Pupp Réka. A szombati versenynapon szintén nyolc magyar dzsúdós lép tatamira a Papp László Sportarénában, köztük a paksi Gercsák Szabina (70 kg) és Cirjenics Miklós (100 kg).

Képünk: Hungary World Judo Masters 2023 – Pupp Réka veszített a bronzmérkőzésen – ötödik helyen zárt

Budapest, 2023. augusztus 4., péntek – Pupp Réka az Atomerőmű versenyzője (kékben) és a vb- és Eb-harmadik izraeli Gefen Primo az 52 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésén,  a Papp László Sportarénában, 2023. augusztus 4-én. Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf.

PAKS-PRESS 2023. augusztus 4., péntek 21:15. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap