PAKS-PRESS – Az ASE új vezető edzője, Csirke Ferenc, aki Jan Pavlíkot váltja a 2022/23-as szezonban – jelentették be egy sajtótájékoztatón, hétfőn.

Az új vezetőedző játékosként 1993-tól 2010-ig volt ismert, 2011-től edző volt a Kozármislenynél, majd a PVSK-Panthers és a PEAC-Pécs csapatánál, 2019-ben az Év Edzőjének választották. Munkáját Szentendrei Áron másodedző segíti majd.

Gulyás Róbert, az Atomerőmű SE szakosztályelnöke úgy vélekedett, hogy hazai edzőre van szükség:

– Véleményem szerint a külföldi szakemberek többsége csak rövidtávon gondolkodik, kevés az olyan, aki a klub hosszútávú érdekeit is figyelembe veszi – fogalmazott. Hozzétette, Csirke Ferencet játékos kora óta ismeri. „Olyan szakembernek gondolom, aki tud azonosulni az ASE filozófiájával és reményeim szerint hosszútávú megoldást jelent az edzői posztra” – jelentette ki.

Jan Pavlík a B csoportos csapat, az Atomerőmű KSE Bonyhád vezetőedzője lesz. A bonyhádi – szekszárdi, majd a dombóvári központ utánpótlás lehet, az ASE-nek biztosít majd lehetőséget. A teljesítménytől függően lesznek, akik tovább léphetnek.

Dr. Kovács Antal, az Egyesület elnöke a Paks-Press-nek elmondta: legalább harminc edző értékelése történt meg az új edző kiválasztásakor. Arra építenek, hogy a paksi labdarúgó klub mintájára elsőrban a saját nevelésű, magyar sportolókra számítanak, és ez jó irány.

Ami a légiósokat illeti, szeretnének a már meglévő játékosok mellé olyan légiósokat igazolni, akik nem csak játéktudásban, hanem emberileg is példaképek lehetnek. A tervek szerint fiatal játékosokat szerződtetnek, de ez nem egyszerű, hiszen a piac nagyon szűk.

– Remélem, hogy az A csoportos csapat mellett lévő B csoportos gárdánk csábító lehet számukra – fogalmazott Gulyás Róbert. Aláhúzta: hosszútávon szeretnének visszatérni a magyar kosárlabdázás élvonalába, de tisztában vannak a lehetőségeikkel, ezért fokozatosan tűznek csak ki nagyobb célokat maguk elé.

Kiemelte: rövidtávon a következő szezonban szeretnének bekerülni a rájátszásba. – Megfelelő szakmai munkával és jó légióskiválasztással erre minden esélyünk meglehet – tette hozzá a szakosztály elnöke. 

Képünk: Dr. Kovács Antal az Atomerőmű SE elnöke (j.1), Gulyás Róbert, az Atomerőmű SE szakosztályelnöke (j.2), Csirke Ferenc vezető edző (j.3) és Szentendrei Áron másodedző az Atomerőmű SE sajtótájékoztatóján az ASE Csarnokban, 2022. május 30-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. május 30., hétfő 14:20. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap