PAKS-PRESS – A sorrendben XIII. Országos Sillerfesztivál rendezvénye június harmadikán, pénteken kezdődik, a borverseny eredményirdetését várhatóan másnap három órakor tartják, ezután nyilvános borkóstolót tartanak. Az est sztárvendége szombaton Deák Bill Gyula lesz.

Tizenharmadik alkalommal rendezi meg Paks Város Önkormányzata és a Paks, Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete az Országos Sillerfesztivált – közölték a Paksi Polgármesteri Hivatalban, szerdán. A Sárgödör téren tartott borverseny a korábbi évek hagyományait követve idén újra két napos lesz.

A pénteki szakmai délelőttön, a hivatalos megnyitó után a siller borokat hét bizottság bírálja el. A borverseny eredményirdetése várhatóan szombaton három órakor lesz, ezután borkóstolót tartanak. Péntek estére várják az első látogatókat. Este hat órától a Berek Brothers lép színpadra, őket a Budapest Bár zenekar követi, Farkas Róbert vezetésével.

A Fesztiválnapot szombaton tartják, reggel kezdődik a Sillerhez illő ételek főző- és pogácsasütő versenye, a délutáni program térzenével és a Siller Nótakör műsorával folytatódik. A programok mellett paksi borok, sajtok, pálinka, kenyérlángos, kürtös kalács, fagyi, grillételek várja a látogatókat.

Az eseményhez kapcsolódóan lezárásokat, forgalomkorlátozásokat vezetnek be. 2022. június 3-án 13 órától június 4-én, szombaton 24 óráig, a Sárgödör tér felső terét a gépjármű forgalom elől lezárják. A Kornis és a Zöldfa utcák Sárgödör térre vezető útszakaszán a fenti időszakban a területre behajtani tilos – közölték.

A szombat este sztárvendége Deák Bill Gyula, aki az idén a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült.

PAKS-PRESS 2022. június 2., csütörtök 10:25. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap