PAKS-PRESS – A nemzeti konzultáció fontos, mert sorsdöntő kérdésekben megkérdezhető a lakosság véleménye, amely erős felhatalmazást ad a kormány számára – mondta Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője a Tolna vármegyei Gyönkön tartott lakossági fórumon, szerdán.  

Deutsch Tamás az aktuális poltikai kérdésekben mindenekelőtt azt hansúlyozta, hogy elég volt Brüsszel migránssimogató politikájából, ezért a most kezdődő nemzeti konzultációban jelentős helye van, mintahogyan azokra a kérdésekre adandó válaszoknak is, mint a háború pártiság helyett legyen béke, a rezsicsökkentés intézményének megtartása, az extraprofitadó beszedése és az is, hogy ne történhessen meg mégegyszer, hogy külföldi pénzből finanszírozzák a baloldal kampányát.

Azért keressük fel az ország minden részében élőket, hogy válaszokat kapjunk, hogy közösen megvédjük az ország szuverenitását – jelentette ki.  Hozzátette, minél többen töltsük ki a nemzeti konzultációt, és üzenjük meg, hogy Brüsszelben alapvető változás kell – mondta a politikus. Többek között felidézte, hogy Brüsszel gyors EU-s csatlakozását szeretné elérni, miközben Ukrajna egy sor feltételnek nem képes megfelelni, és a kárpátaljai magyarokat alapvető közösségi jogaiktól fosztják meg. Hangsúlyozta: elég volt a bürokráciában tapaszalt korrupcióból, ez a tétje a következő évben esedékes úniós választásoknak.

Bizakodó vagyok, amelyet a Hollandiában bekövetkezett változások is megalapoznak – folytatta képviselő, aki szerint prognosztizálható egy jobboldali fordulat a jövőre esedékes választásokon.

A Paks-Press Hírügynökségnek egy rövid interjúban feltett kérdésére Deutsch Tamás úgy válaszolt, hogy itthon, a baloldal kampányfinanszírozásában történtek a most hatályos törvényekkel is ellentétesek. – Aki törvénytelenséget követ el, annak szembe kell néznie a kötvetkezményekkel. – Újabb jogi eszközökkel kell élni, hogy a kiskapuk bezáródjanak – fogalmazott a szuverenitásvédelmi törvényről a képviselő.

A visszatartott úniós fejlesztési pénzek Magyarország részére történő folyósításáról azt mondta, bizik abban, hogy brüsszeli bürokrácia kifogy a mondvacsinált feltételgyártásból, nyers politikai hatalmi törekvéseknek volt köszönhető a pénzek visszatartása, a feltételeknek megfeleltünk, most már nincs lehetősége a dollárbaloldalnak sem, hogy tovább ártsanak saját országuknak, a pénzek előbb-utóbb megérkeznek hozzánk – erősítette meg Deutsch Tamás európa parlamenti képviselő.

Képünk: Deutsch Tamás közös szefiképet készít a lakossági fórum résztvevőivel a „Védjük meg a szuverenitásunkat” címmel tartott előadása után a gyönki művelődési ház nagytermében, 2023. november 29-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2023. november 29., szerda 22:30. +++

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap