PAKS-PRESS – A korábbi évekét jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A rangos, több évtizedes hagyománnyal bíró elismerést, valamint a vele járó támogatást a tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek ítélik oda. A Prima Primissima díjazottak kiléte december elején válik ismertté, az ünnepélyes átadó a Művészetek Palotájában lesz. A szavazatokat ma éjfélig várják.

A művészet és kultúra megőrzésének, fejlesztésének, valamint a hazai tudományosság támogatásának céljával hívta életre 2003-ban a Prima Primissima díjat a kezdeményezést gondozó alapítvány. A díjjal a művészet, tudomány, sport és oktatás, ismeretterjesztés terén ismerik el évről évre a hazai és határon túli magyarság legjobbjait. A vele járó honorárium emellett hozzájárul a kulturális és tudományos élet résztvevőinek szakmai munkájához és fejlődéséhez is. Az egyedi elismerést ezúttal is az alábbi tíz kategóriában ítéli oda az alapítvány hattagú kuratóriumából álló zsűri.

A magyar sport kategóriában Dr. Kovács Antal, olimpiai-, világ- és Európabajnok cselgáncsozó, közgazdász is jelölt. A paksi közösségi oldalon szavazást támogató, erősítő felhivás is megjelent.  Azt írták: AtomAnti az idei Prima Primissima Díj jelöltjei között, aki egyet ért azzal, hogy Anti egy valódi példakép, az SMS-ben tud szavazni a 06 70 70 77 000 számon, a 24-es kódszám beírásával, november 29-ig.

Dr. Kovács Antal a Paksi Atomerőmű SE versenyzője volt. Magyarország első olimpiai- és első világbajnoka a judo sportágban. Nyolcszoros magyar bajnok, hatszoros Európa-bajnoki érmes, huszonnégyszeres Világkupa-dobogós, 7 dan fokozattal rendelkezik. Nős, három gyermek édesapja. 2005 óta a Paksi Atomerőmű munkavállalója, 2012 óta pedig a cég kommunikációs igazgatója. Ezer szállal kötődik városához, segíti jelenét és hisz annak jövőjében.

Tagja a sportág Hallhatatlanok Csarnokának. A Magyar Sportcsillag Program kurátoraként kitűzött célja a sportolói kettős életpályamodell támogatása, saját példáján keresztül hívja fel a figyelmet az élsport és a tanulás összehangolásának fontosságára. Aktívan részt vesz a magyar sport jövőjének építésében: a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke.

„Ma éjfélkor véget ér a közönségszavazás, ha még nem szavaztál, akkor nézd meg a jelöltekkel készült videóinkat és voksolj arra, akit szívesen elismernél a Prima Primissima Közönségdíjával” – írja közösségi oldalán /Prima Primissima Díj/ a szervezet. Hozzátették, szavazni SMS-ben lehet a 06 70/70 77 000 számon a kedvenced kódjával. További információ elérhető a primaprimissima.hu oldalon.

Képünk: Dr. Kovács Antal az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója beszél a Karácsonyi cipősdoboz adománygyűjtő akció sajtótájékoztatóján, 2023. november 24-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap