(PAKS-PRESS) Paks/Pécs/Budapest, 2022. január 5., szerda Elhunyt szerdán Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) korábbi főigazgatója – közölte honlapján a hivatal.

A nyugalmazott főigazgató a hazai nukleáris szakma kiemelkedő és meghatározó egyénisége volt, 1999-től 2013-ig állt az OAH élén, és több magyar és nemzetközi szakmai szervezetben töltött be tisztségeket – írták. Rónaky József 1946. december 7-én született.

Elnöke volt az atomenergia biztonságos felhasználásával kapcsolatos hatósági feladatokat összefogó Atomenergia Koordinációs Tanácsnak, a kormányzati koordinációs bizottság elnökének szakmai helyetteseként irányította a nukleárisbaleset-elhárítási rendszert, valamint vezette a Központi Nukleáris Pénzügyi Alapot felügyelő szakbizottságot. Képviselte Magyarországot a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség kormányzótanácsában, illetve a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Nukleáris Energia Ügynökségében.

Dr. Rónaky József tagja volt az első és a második önkormányzati képviselő-testületnek. 1999-ben Pro Urbe Emlékéremet kapott.

Az OAH Rónaky Józsefet saját halottjának tekinti, temetéséről később gondoskodnak.

Képünk: Elhunyt dr. Rónaky József, az OAH nyugalmazott főigazgatója

(PAKS-PRESS) Paks/Pécs/Budapest, 2022. január 5., szerda – Dr. Rónaky József sajtótájékoztatón beszél az RHK Kft. Bátaapáti tárolójának avatásán, 2012. december 5-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap