PAKS-PRESS – A Paks II Zrt. pályázatot hirdetett arról, hogy az egyes energiatermelési módok közül melyek tekinthetők zöldnek. A pályázatban javasolják, hogy 10–14 éves diákok és legfeljebb háromfős diákcsoportok induljanak, és nyerjenek családi belépőt a Csodák palotájába.

Azt írták: a pályázat során egy prezentációt kell elkészíteni, amely előnyeikkel és hátrányaikkal együtt mutatja be azokat az erőműtípusokat és áramtermelési módokat, melyek hozzásegítik hazánkat a klímavédelmi célok eléréséhez.  Kötelező elemek: a megújuló energiatermelés (nap, szél, víz stb.) előnyei és hátrányai, az atomenergia előnyei és hátrányai, a fosszilis (szén, földgáz) alapú energiatermelés előnyei és hátrányai.

A további feltételek között szerepel: formai megkötés nincs, a prezentáció készülhet tetszőleges szoftverrel vagy applikációval, PowerPoint, Prezi, Impress. Hozzátették, örömmel vesszik ha a prezentációban animációkat is használnak a pályázók, illetve előadják, és az előadást rögzítve küldik be, elsősorban videó formátumban várják. A videót felhőbe kell feltölteni, a linkjét e-mailben a palyazat@paks2.hu címre kell eljuttatni. Ha valaki nem szeretne videót készíteni, felhőbe a fájlt és annak a linkjét az e-mail címre kell elküldneni.

A felhivást azt is tartalmazza, hogy a levélben szerepeljen a pályázó és iskolája neve és azt is, hogy egyéni vagy csoportos pályamunkáról van-e szó; csoport esetén a többiek nevét is, illetve a gondviselő(k) által aláírt adatkezelési nyilatkozatot. A beküldési határidő: 2023. május 10.

Megjegyezték: a prezentáció nem tartalmazhat olyan elemet: zene, fotó, amelynek szerepeltetése a szerzői jog megsértését vonná magával, minden esetben meg kell jelölni a forrást.

A Paks2.hu oldalon és a Paks II. Zrt. közösségi felületein található szövegek, fotók és látványtervek természetesen szabadon felhasználhatók, de a forrás megjelölése ebben az esetben is kötelező. A forrásmegjelölést nem tartalmazó prezentációkat sajnos nem értékelik. A Paks II. Zrt. munkavállalóinak közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt a pályázatban.

A pályázati felhivás további részletei elérhetők a https://paks2.hu/energiamixer oldalon. 

PAKS-PRESS 2023. március 10., péntek 14:50. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap