PAKS-PRESS – Jelentős, az országos átlagot messze meghaladó mértékben nőtt az elmúlt évhez képest a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán a felvett hallgatók száma az idei beiskolázási folyamatban. Ezt az eredményt a kar új alap- és mesterszakok indításával, a kari képzőhelyekben rejlő lehetőségek jobb kihasználásával és a marketingtevékenység megújításával érte el.

A 2023. évi felvételi eljárás látványos eredményeket hozott a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara számára. Az idei beiskolázási folyamatban ugyanis 387 hallgatót vettek fel a Kar különböző képzéseire, ami csaknem ötven százalékos növekedést mutat az előző évi adatokhoz képest.

Ez a növekedési arány nem csupán az egyetemi, de az országos átlagot is messze meghaladja. A hallgatók többsége a Kar pécsi és szekszárdi képzőhelyein meghirdetett pedagógusképzési szakjain kezdi meg tanulmányait, de az agár, társadalomtudományi és a művészetközvetítési szakok iránti érdeklődés is kimagasló volt ebben az évben.

– Ez az országos átlagot is meghaladó növekedés, ami egyértelmű jele a Kar folyamatos erősödésének, nyilatkozta a KPVK dékánja, Prof. Dr. Szécsi Gábor, aki szerint ennek az eredménynek a hátterében egyrész a képzési kínálat gyarapodása és a kar képzőhelyeiben rejlő lehetőségek jobb kihasználása, másrészt a megújuló marketingtevékenység rejlik.

PAKS-PRESS 2023. július 27., csütörtök 16:35. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap