PAKS-PRESS – Ferenc pápa április 28-án, pénteken érkezik Budapestre és háromnapos látogatásának végeztével 30-án, vasárnap utazik vissza a Vatikánba. Szombaton mintegy 11 ezer fiatallal találkozik, köztük a Paksi Balogh Antal katolikus gimnázium diákjaival is.

A katolikus egyházfő repülőgépe péntek délelőtt száll le a Liszt Ferenc-repülőtéren. Hivatalos fogadtatását követően a pápát a Sándor-palota előtti téren Novák Katalin köztársasági elnök fogadja. Az államfőnél tett udvariassági látogatását követően az egyházfő Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a Karmelita kolostorban az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel találkozik. Az eseményen Ferenc pápa és Novák Katalin is beszédet mond.

Péntek délután a pápa a Szent István-bazilikában püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozik. A Szentatya ott is beszédet mond. A Bazilikába a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt csak a meghívottak léphetnek be, de a Szent István térre korlátozott számban zarándokokat, híveket is várnak.

Szombaton más programok mellett a katolikus egyházfő délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik. Az eseményen a meghívott és regisztrációval rendelkező, mintegy 11 ezer fiatal vesz részt. A programban Ferenc pápa beszéde mellett többi között tanúságtételek, néptánc, közös ima és zenei előadások is szerepelnek.

Ferenc pápa vasárnap délelőtt a Kossuth téren celebrál szentmisét, ezen külön regisztráció nélkül, a biztonsági ellenőrzést követően bárki részt vehet. A szentmisét a Szent István-bazilikánál kivetítőn is figyelemmel lehet kísérni. Ferenc pápa 2023. április 28. és 30. közötti apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó minden nyilvános eseményéről beszámol a közmédia szinte valamennyi csatornája.

A pécsi egyházmegyéből negyven pap megy a Szent István Bazilikába, közös imádság lesz, a szentatya a másfélórás találkozón lelkesítést, megerősítést ad számukra – tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget Kürtösi Krisztián plébános. Kiemelte, hogy szombaton Ferenc pápa mintegy 11 ezer fiatallal találkozik, köztük a Paksi Balogh Antal katolikus gimnázium diákjaival, ők egy busszal mennek fel, további paksi hívők és szomszéd falvakból is csatlakoznak. Hozzátette, a vasárnapi nagy szentmisén szintén ott lesznek a paksi hivek.

Képünk: A Paksi Balogh Antal katolikus gimnázium diákjai a pápalátogatás jelentőségéről is hallgatnak részleteket Kürtösi Krisztián plébánostól a szerda reggel tartott szentmisén, 2023. április 26-án. Köztük többen vannak, akik résztvesznek a Papp László Budapest Sportarénában rendezett találkozón.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.      

PAKS-PRESS 2023. április 26., szerda 09:35. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap