PAKS-PRESS – A hazai labdarúgócsapatok közül elsőként csütörtökön a Magyar Kupa-győztes Paks kezdi meg szereplését a nemzetközi kupasorozatok 2024/25-ös idényében, méghozzá az Európa-liga selejtezőjében. A tolnai együttes és román ellenfele, a másodosztályú Corvinul Hunedoara egyformán másodjára lép ki a kontinentális porondra.

A rivális már lejátszotta első tétmérkőzését az új idényben, ugyanis múlt csütörtökön 3-0-ra kikapott a bajnok FCSB-től a román Szuperkupáért kiírt találkozón. A Corvinul Hunedoara esetében megtévesztő lehet, hogy csak a másodosztályban szerepel, mivel az előző idényben nemcsak nagy meglepetésre, története legnagyobb sikerét elérve lett kupagyőztes Romániában, de másodikként feljutott volna az élvonalba is, csakhogy a klub nem magántulajdonban van, így nem léphetett fel az első osztályba, hiába vívta ki annak lehetőségét a pályán.

Florin Maxim, a Corvinul Hunedoara vezetőedzője a szerda esti sajtótájékoztatón elmondta, nagy elvárásaik vannak a mérkőzéssel kapcsolatban, mivel sokat készültek a Paksra, amelyet kitartó, odaadó, szívós csapatként jellemzett. Külön kiemelte, hogy a kupadöntőben sokáig emberhátrányban futballozott a Ferencvárossal szemben. Maxim elmondta, a Corvinulhoz az utóbbi egy hónapban tizenegy új játékos érkezett és csupán egy távozott. 

„Tudjuk, hogy csak magyar játékosok vannak a Paksi FC-nél, ami azt jelenti, hogy összeforrott csapattal nézünk szembe, de nekünk is megvannak a magunk jó tulajdonságai” – fogalmazott Alexandru Neasca csapatkapitány.

A találkozó, amelyet az M4 Sport élőben közvetít, 19 órakor a norvég Mohammad Usman Aslam sípjelére kezdődik. A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

Képünk: El-selejtező – Románok sajtótájékoztatója Pakson

(PAKS-PRESS) Paks, 2024. július 10., szerda – Alexandru Neasca a Corvinul Hunedoara csapatkapitánya, Florin Maxim a Corvinul Hunedoara vezetőedzője, Orbán Attila tolmács és Méhes Tamás a Paks kommunikációs vezetője a Fehérvári úti stadionban tartott sajtótájékoztatón, 2024. július 10-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

PAKS-PRESS 2024. július 10., szerda 20:05. +++

                                                                           

Share via
Copy link
Powered by Social Snap