PAKS-PRESS – Gaszner Róbert tűzoltó alezredest a szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott magas szintű teljesítményének elismeréseként Paks Város Önkormányzata „Paks Város Közbiztonságáért” kitüntetésben részesítette.

Szabó Péter polgármester adta át a Városházán, 2022. április 28-án.

Paks polgármestere az átadó ünnepségen tartott beszédében felidézte, hogy az emberi élet védelme a katasztrófavédelem egyik legfontosabb feladata, amely nagyszerűen mutatkozott meg a koronavírus járvány idején. – A tűzoltók szerteágazó feladatkörében nemcsak a tűzoltás, a károk felszámolása volt jelen, hanem már huzamosabb ideje a háború elől menekültek fogadása és elhelyezése is – húzta alá.

Szabó Péter további szavai szerint a katasztrófalvédelem kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezért a közösség elismerését is kötelesség kifejezni. – Gaszner Róbert tűzoltó alezredest, parancsnokot, a város képviselőtestülete egyhangúan ismerte el – tette hozzá.

Mint az, az ünnepségen a méltatásban elhangzott, Gaszner Róbert tűzoltó alezredes 2007. január 1-jén kezdte meg hivatásos tűzoltói pályafutását Paks Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának állományában, majd munkájával jelentős mértékben hozzájárult hozzá a Paksi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság fejlődéséhez.

Az átadási ünnepség után tartott fogadáson Szántó Zoltán alpolgármester mondott pohárköszöntőt. Aláhúzta, hogy a hű kötelességteljesítés volt jellemző a katasztrófalvédelem munkájára, a szorongatott helyzetű emberek szolgálata ma is példaértékű. Kiemelte, hogy korunk tűzoltója – elődeik példáját követve – védik az életet és az emberek kezemunkáját.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, dr. Balázs Gábor tű. dandártábornok, tűzoltósági főtanácsos az átadási ünnepségen a Paks-Press Hírügynökségnek adott rövid interjúban kifejtette: a megyei, mintegy 300 fős személyi állomány kilencvenkét százalékos feltöltöttségi állapotban van, a fluktuáció három százalékos.

– A tűzoltók szeretik munkahelyüket és hivatásukat – erősítette meg. – Az életpályamodell biztosított, jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, a jövőben paksi laktanya integrált központtá alakul, több rendvédelmi szervvel együtt helyezik majd el. Korszerű eszközeink vannak, kiemelten jó a védőfelszerelés. A tavalyi bérrendezés folyamán, decemberben hat havi illetményt kaptak a tűzoltók, ezért a legkevesebbet kereső tűzoltó is egy millió forintot vihetett haza. – A kiegésztő juttatás 10 százalékról 21 százalékra módosult – mondta el.

A tábornok kitért arra is, hogy 2021-ben 1600 tűz –és műszaki eseményt láttak el, ezt utóbbiak száma növekvő tendenciát mutat. – Vihar –és jégkárok, szabadtéri aljnövényzet tüzek egyre több munkát adnak – jegyezte meg.

Képünk: Gaszner Róbert tűzoltó alezredes elismerése

PAKS-PRESS – Paks, 2022. április 28., csütörtök – Gaszner Róbert tűzoltó alezredesnek (b.1) gratulál „Paks Város Közbiztonságáért” kitüntetés átadási ünnepségén tartott állófogadáson, dr. Balázs Gábor tű. dandártábornok, tűzoltósági főtanácsos (b.4.). Jobbról Szántó Zoltán alpolgármester, középen Horváth Zoltán és Mezősi Árpád önkormányzati képviselők. (b-j.) Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap