Meglátogattuk Lucky-t. Egy hét után befogadásra és otthonra talált egy cica, amelyet napra pontosan egy hete ért baleset a 6-os úton, Dunaszentgyörgynél. Állkapocscsonttörést szenvedett, ellátták, de a további sorsa azonban bizonytalan volt. Az egyik megmentője végülis magához vette.

PAKS-PRESS – A napokban olvashattunk a Paksi Angyalok közösségi oldalán egy, a hatos úton, Dunaszentgyörgy közlében elütött kisállatról. A történet azzal kezdődött, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző járőrei: Antal István és Borda László, valamint egy arra járó fuvaros, Rédl Róbert vitték le az útról, az egyik rendőr a Paksi Angyalok az Állatokért Alapítványt hívta fel telefonon, segítséget kérve. Az alapítvány tagjainak megérkezéséig vigyáztak rá, végül dr. Kovács Ferenc paksi állatorvos látta el.

Egy dunaföldvári kislakásban, szerető gondoskodásban éli napjait a balesetet szenvedett cica. Rédl Róbert fogadta be. A fiatalember fuvarozással foglalkozik. Munkában volt, a hatos úton haladt, amikor látta, hogy egy autós és a rendőrök is fékeznek, mindenki, ő is megállt. Látták, hogy az út közepén van a cica. Nem ismeretlen a helyzet: elütött, majd magára hagyott macskák sokaságával találkozhatunk nap, mint nap. – Az orra és szája vérzett. Felemeltem, hagyta magát, a sírást abbahagyta. A Paksi Angyalok az Állatokért Alapítványtól Fritz Anita érkezett oda a hívásra elsőként, ő vitte orvoshoz.

– Nehéz kiverni azt a képet a fejemből, amikor felvettem, és könnyes szemmel nézett rám – mondja Rédl Róbert, aki kedden hozta el a kis kandúrt. – Ha nem jelentkezik érte senki három hónapig, akkor végleg megtarthatom. Az orvosi ellátás költsége hetvenezer forint volt, ezt a számlát a tulajdonosok nem szokták bevállalni, így valószínű nem is lesz meg az eredeti gazdája – mondja a fiatalember. Megtartom. Jobban van, eszik, iszik, de csak könnyen ehető ételeket, mert fájhat még a szája és az egyik foga is kitört. Amikor – a cicáknál szokás – megrázza a fejét, akkor felborul: még az egyensúly-érzék sincs rendben. De mosakszik, tisztán tartja magát.

A dunaföldvári lakásban egy puha pokróc a fekhelye. Mellette, egy kis tányérban friss víz és még el nem fogyasztott étel. Nem marad a helyén, mindenáron az új gazdája ölébe kívánkozik. Róbert felveszi, majd ha leteszi, a cica kéri, hogy visszamehessen. Bújik, aztán mászik, aztán vissza. Jól látszik, nincs még minden rendben, a gyógyulás lassú folyamat.

Róbert a cicának a Lucky nevet adta. A közel egy-másfél éves macska a szerencsétlenségben szerencsés volt. Egy cica átlagos életkora 12-16 év. A világ egyik legidősebb cicája 36 évet élt.

A barátság náluk is örök időkre – egy évtizedre szól.

PAKS-PRESS 2022. január 15., szombat. 08:12.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap