PAKS-PRESS – Nyolc versenyző csapat, közel száz résztvevővel gulyásbajnokságot tart Biritón, 2022. július 30-án. A főzőverseny kilenc órakor kezdődött, az eredményhirdetés délután két órakor lesz.

Jó minőségű alapanyagokból készül az étel – mondta el Benke Gábor településrészi önkormányzat képviselő. Hozzátette: a biritói gulyás hagyomány, a legegyszerűbb általában a legfinomabb. A tavalyi győztes egy tejfölös káposztás gulyással nyert, ebben a szezonban lencsés gulyást készít.

Az alapanyagok közül a húst a részönkormányzat biztosította, a gulyáshoz zöldségeket – jóminőségű piros paprikát kell tenni, vélekedett a képviselő. Az eredményhirdetés után fellépések következnek, színpadra a györkönyi nótakör, Velorex GTI, a programot Dj Hooker retro partyja zárja.

Biritón, Paks külső városrészén napjainkban hetven-nyolcvanan laknak, nyugdíjasoktól és a fiatalokig.  A lakók nagy része többnyire bejáró dolgozó. Sok házat már felújítottak.

Képünkön: Megkezdődött a főzőverseny Paks-Biritópuszta közösségi házánál, 2022. július-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

rus/kgp/

PAKS-PRESS 2022. július 30., szombat  10:05. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap