PAKS-PRESS – Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) jelöltje nyerte a polgármesterválasztást Pakson. A képviselő-jelöltekkel együtt tartott rövid nyilatkozatában gratulált a városnak.

Azt mondta: a város … „ hitt a demokráciában és hitt abban, hogy ebben a városban változásra van szükség. Hitt abban, hogy Paks többet érdemel, ezt a csapatot ajánlottam Paks városának, ez a csapat most itt áll győztesként, és egyet ígérünk, hogy októbertől szolgálatba állunk. Szabó Péter polgármestertől pedig azt kérjük, hogy tisztességgel vezesse a várost októberig, mi akkor átvesszük a kulcsot és öt évig csak fejlesztésekkel foglalkozunk. Ezek az emberek a következő időben az életüket teszik fel Paksra, kérjük továbbra is forduljanak hozzánk bizalommal, mert mi szolgálatra jelentkeztünk” – fogalmazott Paks új polgármestere.

Az eredmények teljes feldolgozottság után, a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról: a város képviselőtestülete a következők szerint alakul: az 1-es számú egyéni választó kerületben Molnár Péter József (PDF), a kettesben Nagy Balázs (PDF), a hármasban Horváth Zoltán (PDF), a négyesben Mezősi Árpád (PDF), az ötösben Kudorné Szanyi Katalin (PDF), a hatosban Barnabás István (PDF), a hetesben Weisz Mátyás (PDF), a nyolcasban Szél Benjamin (Fidesz-KDNP) nyerte a választást.

A testületben a mandátumok elosztása: a Deák Egyesületben nyolc, a Fidesz-KDNP-ben négy hely született, ebből egy hely egyéni és három listás hely: Szabó Péter, Leber Ferenc, Benke Gábor.

Szabó Péter, szeptember végén leköszönő polgármester közösségi oldalán gratulált a győzelemhez Heringes Anitának és jelöltjeinek. Hozzátette: „szeretném kérni, hogy jó gazdái legyenek a városnak, amely a szívem csücske. Szavazóimnak üzenem, köszönöm minden paksinak, aki megtisztelt bizalmával, ne csüggedjenek, találkozunk még”.

Képünk: a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) megválasztott polgármestere Heringes Anita (b.4) és csoportja: Spigel György, Kudorné Szanyi Katalan, Weisz Mátyás, Nagy Balázs, Barnabás István, Horváth Zoltán, Mezősi Árpád, Molnár Péter József (b.-j) közös képet készítenek az eredmény ismeretében, 2024. június 9-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2024. június 10., hétfő 08:08. +++

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap