PAKS-PRESS – Pakson Heringes Anita, 26 évnyi jobboldali vezetés után szerezte meg a polgármesteri címet. Nem lesz könnyű öt éve, az egész város felbolydult a helyzettől – írja honlapján a Spirit FM rádió.

A Spirit FM „Több-Kevesebb” című műsorában elmondta, hogy egyesületi támogatással indult a választásokon azért, hogy sok civil ember összefoghasson és ne kelljen pártpolitikával foglalkozniuk. Főleg, mert a legtöbb országos pártszervezet teljesen mást gondolnak a paksi beruházásokról, mint azok, akik helyben vannak.

Így inkább egy egyesületet hozott létre, hogy ne kelljen senkinek megfelelniük, amely saját magát működteti, tagdíjakból, támogatásokból tartják fenn magukat, így a Paks 2 beruházással kapcsolatban is a saját gondolataikat képviselhetik.

Aki Paksot szereti, annak az atomerőmű mellett dobog a szíve – fogalmazott Heringes Anita hozzátéve, hogy ez sokszor érzelmi kérdés és a lokálpatriotizmusuk alapja az erőmű. – Nálunk mindenki büszke arra, hogy ezt az üzemet ilyen tökéletesen tudjuk üzemeltetni – mondta. Paksinak lenni egyenlő az atomerőmű szeretetével, tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy Paks egy lábon áll, és tudják, hogy muszáj lesz egy másik ipart is vinni a városukba, hogy ne legyenek kiszolgáltatott helyzetben.

Kérdésre elmondta, hogy nem jobb és baloldaliság tekintetében várható változás azzal, hogy ő lesz a polgármester. „Egy igazi keménykezű sváb lány vagyok” – fogalmazott Heringes Anita.

Elmondta, hogy tárgyalópartnere lesz a kormányzatnak a következő időszakban, mert a Paks 2 beruházás mellett a város térségét is fejleszteni kell, ezt viszont nem tudják az önkormányzat saját pénzéből megoldani.

“Szükség van Paks 2-re” – jelentette ki Heringes Anita. De kultúrára és szórakoztatásra is szükség van, ezen a területen pedig fejlődni kell, hogy kiszolgálják a városukba érkezőket. 

Az egészségügyi szolgáltatás színvonala romlott, itt szintén szükséges javítani, mindehhez pedig pénz kell, tette hozzá.

Heringes Anita azt ígérte: záros határidőn belül a kormányzathoz fordul, korábban 40 milliárd forintot ígértek Paks városának és szeretné tisztázni, milyen feltételekkel, milyen ütemezéssel, hogyan tudja lehívni a város ezt az összeget.

A beszélgetés visszahallgatható a Sprit FM rádió oldalán.

Képünk: Heringes Anita televíziós választási vitaműsorban, 2024. június 5-én.   

PAKS-PRESS 2024. június 13., csütörtök  20:05. +++ 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap