PAKS-PRESS – Egy felkészült és elhivatott csapattal kívánja folytatni a megkezdett utat a város fejlődéséért és megújulásáért a hivatalban lévő polgármester Pakson. A Fidesz-KDNP jelöltjei az Erzsébet Szálloda Teller termében újságírók jelenlétében mutatkoztak be pénteken.

Szabó Péter polgármester bejelentette, hogy újra indul a polgármesteri székért, továbbá a képviselőjelöltek rövid bemutatkozást tartottak. Pálmai Klára az 1-es, Tóth Imre 2-es, Molnár János 3-as, Bizsi Sándor 4-es, Szabó Péter polgármester-jelölt, Hahn Krisztina 5-ös, Benke Gábor 6-os, Leber Ferenc 7-es, Szél Benjamin, a 8-as választókörzet jelöltje. (képünkön, balról-jobbra).

Szabó Péter a múltról és a jövőről is beszélt, felidézte, hogy az elmúlt öt – hét évben 14 MRD forintot költött a városvezetés Paks infrastruktulis megújítására, a közterekre, a zöld övezetekre, a közösségi terekre. Ezek között említette az Atom teret, a Duna-partot. Ezek a fejlesztések, városképi és komfortberuházások országos elismerésben is részesültek, ilyenek voltak a család –és klimabarát város, a Holnap Városáért vagy Virágos Magyarország kitüntetések.

A jövőről szólva kiemlte: a Paks II. projekt meghatározza a város fejlődését, de mint mondta a kormányzat nem hagyja magára várost az építkezésben, mert a helyben lakónak is érezniük kell: az előrelépés kézzel fogható legyen. Szijjártó Péter külgazdasági –és külügyminiszter ezen a héten tett helyi lakossági fórumán aláhúzta, hogy a Paks II. beruházás mellett a város fejlődésre is figyelmet fordítnak, a kormánnyal egyeztetések folynak egy negyven milliárdos csomag megvalósításáról.

Ezek között szerepel a Csengey Kulturális Központ teljeskörű felújítása, iskolák, óvodák rekonstrukciója a főutca északi részének megújtása, a Duna-parti sétány II. ütemének megépítése, további közösségi terek megújítása. Az elképzelések megvalósításához stabil, megbízható városvezetést ajánlott a miniszter a lakossági fórumon, ahol a Fidesz-KDNP jelöltjeit ajánlotta a választók figyelmébe.

A tájékoztatón a jelöltek röviden bemutatkoztak, személyes találkozók sorozatát ígérték az elkövetkező két hónapban. A kampány hivatalosan egy hét múlva kezdődik. 

Pálmai Klára az 1-es körzetben újra indul, azt mondta, szeretné a körzet megújítását befejezni. Tóth Imre, a 2-es körzet jelöltje a fiatalságával, lendületességével új színt szeretne vinni a testületbe, a helyiek akartát képviselné. Molnár János 3-as körzetben a közigazgatási talapasztalait hasznosítaná, Bizsi Sándor 4-es körzetben az emberek problémáira szeretne megoldásokat találni, csakúgy, mint Hahn Krisztina 5-ös körzetben.

Benke Gábor 6-os körzetben az atomerőmű dolgozójaként haszosítaná tapasztalatait. Leber Ferenc 7-es körzetben városiasabbá tenné az új városrészt, javítaná a közlekedést a Tolnai és a Kölesdi úton. Szél Benjamin a 8-as választó körzet jelöltje, szintén az atomerőmű dolgozója a külső településrészek fejlődését és a jó közösségek kialakítását tűzte ki célul és egyensúlyt teremtene a belső és külső városrészek között.

Képünk: Szabó Péter beszél a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeinek bemutatkozó programján, 2024. április 12-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2024. áprlis 12., péntek 13:15. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap