PAKS-PRESS  –  Azt kívánom elérni, hogy az atomerőmű a magyar energiakosár az eddigiekhez hasonló műszaki színvonalú, legmegbízhatóbb tagja maradjon – mondta céljai megfogalmazásakor Horváth Péter János, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt új vezérigazgatója a Paks FM rádió Élesztő című műsorában, szerdán. Hozzátette, a második üzemidő-hosszabítás nélkül nem lehet Magyarország jövőjét elképzelni az elkövetkező 20-30 évben.

Kérdésre válaszolva kifejtette: a vezetői pozíciókban esetlegesen bekövetkező változásokról korai beszélni. Aláhúzta: „először megismerni kell az embereket, nem elküldeni, meg kell helyüket találni a csapatban”.

Paks, mint az új állomás Horváth Péter János életében is változásokhoz vezetett. Erről szólva úgy vélekedett, nem teljesen új számára a székhely, „Paks kifejezetten szerethető, békés város, olyan, amit én szeretek” – fogalmazott. A vezérigazgató egyelőre bejáró, Diósdon lakik – hangzott el.

Az első napok a közvetlen kollággal ismerkedés jegyében telik, de tervei között szerepel, hogy bejárja majd az erőművet. Az üzemidő hosszabbítás lépései is a napi feladatokhoz tartozik – jegyezte meg. Hozzátette, az üzemidő hosszabítás első részében jelentős tartalékok voltak, de már egy ötven éves erőműben komolyabb beavatkozások szükségesek.  

Dr. Kovács Antal az erőmű kommunikációs igazgatója emlékeztetett rá, hogy a vezérigazgató kiállt egy munkavállallói fórumon, szakterületekenként kiért a közös célokra. – Ez is része volt, hogy „kezdődik az összecsiszolódás” – fűzte hozzá.

A vezérigazgatót a sporttámogatásokról is kérdezték, annak okán, hogy kedvencéhez tartozik a kosárlabda. Elmondta: „a támogatásokról az MVM csoport dönt, de mindent megteszek, hogy a döntések jó irányba haladjanak”. Napjainkban a sport méltó színvonalán részesül a támogatásokban, fogalmazott. – Mint a felnőtt válogatott csapatvezetője is, kíváncsian várom a februári Paks – Szolnok mérkőzést – mondta Horváth Péter János a Paks FM rádió Élesztő című műsorában.

Képünk: Dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató és Horváth Péter János vezérigazgató (b.-j) az atomerőmű munkavállalói fórumán, 2023. január 16-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. január 18., szerda 10:00. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap