(PAKS-PRESS) – Dohár Péter, a Dover Nyelvi Centrum Oktatási és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, a „Nyitott Paks” elnevezésű projekt szerződéskötésének aláírásán a Városházán tartott sajtótájékoztatón, 2022. január 13-án, csütörtökön csak részben tudott válaszokat adni arra a kérdésre, hogy a lakossági jelentkezések mikor és hogyan történhetnek meg. A nagy érdeklődésre való tekintettel kiegészítést kértünk az ügyvezetőtől.

Az ügyvezető megkeresésünkre pénteken elmondta: pár napon belül egy tájékoztatásban adnak egy linket, amelyen jelentkezni lehet. A Dover Nyelvi Centrumnak azonban úgynevezett indikátor számaik vannak a szerződés szerint, amelyet tartaniuk kell. Ezek a számok elsősorban az orosz nyelvű érdeklődők magyar nyelvi képzésével függnek össze, 140 angolt tanuló, 140 oroszt és 320 magyart tanuló  a kötelező keretszám, német nyelvű képzés nem szerepel a megállapodásban.

A következő hét közepére elkészül a jelentkezési link, amelyet a médiában is közzétesznek. Akkorra világossá válik, hogy mekkora lesz az a létszám, amelyet felvesznek. – Amennyiben orosz és angol nyelvi képzésre a jelentkezők száma változik, úgy átjárási lehetőség létezhet a keretszámok között – magyarázta a Dover Nyelvi Centrum igazgatója. Azt is figyelembe kell venniük a lakossági jelentkezések esetében, hogy néhány szektor, így például az egészségügyi, vagy rendészeti dolgozók felvételéhez előnyt kell biztosítani.   

Hozzátette, türelmet kér, arról is folynak majd addig megbeszélések, hogy a létszám bővíthető lesz esetleg akár ezer főig. – A képzési helyek, helyszínek még további egyeztetéseket kívánnak – fűzte hozzá. Mint az a csütörtöki tájékoztatóban elhangzott, a közbeszerzési eljárás nyertesének hatvan napja van a képzés megindítására. 

A következő héten, a számok ismeretében, újabb tájékoztatást ígért Dohár Péter.

PAKS-PRESS 2022. január 14., péntek 17:48.

 

 

 

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap