PAKS-PRESS – Agilis, kijárós, a polgármestert a kerület érdekében jóértelemben zaklató jelöltről beszélünk – hangzott el a györkönyi származású, húsz éve Pakson élő, két gyermeket nevelő Hahn Krisztináról, aki tizenhat évet dolgozott a helyi a kormányablakban. Délután tartott lakossági fórumára közvetlenul a munkaidő után mintegy félszáz ember volt kíváncsi az ötös körzetben, a Pollack Mihály utcai parkban.

A DC Dunakom Kft városüzemeltetési osztályán dolgozó Hahn Krisztina egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy kiáll a közbiztonság megerősítése mellett és a városba érkező vendégmunkások tisztes távolságban való tartását szorgalmazza. Kiemelte, hogy

a körzet számos javítanivalót hordoz magában, egyebek mellett erről győzte meg a most tartott lakossági fórum is.

Hozzátette: sok hasznos információt sikerült jegyzetelnie, emellett teljeskörű információkkal is sikerült a lakókat tájékoztatni.  

Nagy figyelmet kapott a Pollack Mihály utca északi részén a napokban kezdődött földmunka, csak úgy, mint a tömbbelső megújítása és a Fenyves utcai parkolás megoldásának kérdése. Kérték a lakók azt is, hogy a strand felé vezető úton a közvilágítást és a járdát javítsák meg.  

Ugyancsak napirenden volt a Gesztenyés utcai parkoló és a Pollack tömbbelső felújítása is.  

A lakossági utcafórumon jelenlévő Szabó Péter polgármester azt emelte ki, hogy Hahn Krisztina vállalása az elkövetkezendő években szó szerint lesz érdekképviselet, hiszen rövidesen olyan beruházási munkálatok kezdődnek, amelyek minden ittlakót közvetlenül érintenek, előnyeivel és hátrányaival együtt, hiszen minden nagy építkezés természetes felfordulással jár.

Gábor Ferenc, a DC Dunakom vezérigazgatója a Pollack Mihály utcában megkezdett földmunkáról adott tájékoztatást. A Paks-Press Hírügynökségnek adott rövid interjúban kifejtette: a polgármester kérése volt, hogy az önkormányzat cége segítse és koordinálja ezt beruházást. A lakópark három épületben 500 lakásból áll majd, üzletekkel és szolgáltató helyekkel, utakkal.  

Képünk: megjelentek a munkagépek és megkezdték az első földmunkákat a Pollack Mihály utca északi részén. Paks-Pres Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2024. május 22., szerda 21:15. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap