PAKS-PRESS – Az önkormányzati pénzmaradványból az idei költségvetés terhére, civil szervezeteknek kisebb összegű támogatásokat folyósítanak. A pénzek felhasználásról a következő testületi ülésen döntenek a képviselők.

A gazdasági bizottság ülésével ezen a héten megkezdődött az önkormányzatnál a következő heti képviselő testületi ülés előkészítő munkája. A menetrend szerint, a kedden tartott gazdasági témák tárgyalásakor elhangzott, hogy a feszített gazdálkodás ellenére a pénzmaradványból az idei költségvetés terhére, civil szervezeteknek kisebb összegű támogatásokat folyósítsanak.

Az indítványt tevő Szabó Péter polgármester a tételek felsorolásakor említette a Tűzvirág Táncegyüttest tízmillió forintos, az egyházak több mint hárommillió forintos, a Gastroblues Fesztivál ötmilló forintos, Gyapa Derbi Sportegyesületet 900 ezres, valamint a Paksi Kézilabda Sportegyesület egymillió forintos támogatását.

A pénzmaradvány többi részét az energiamegtakarítási alapba teszik át. 

Képünk: a Tűzvirág Táncegyüttes jelenete, a „Aki dudás akar lenni”  című premier előadás főpróbáján a Csengey Kulturális Központban, 2023. április 22-én.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2023. május 16., kedd 14.30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap