PAKS-PRESS – Egy, a közlekedés szempontjából értelmetlennek és feleslegesnek tűnő helyi, alulreprezentált véleménykutatásra alapozva a sok tízmilliós költséggel elkészült Vácika utcát az Energiaháztól az Ürgemező végéig tartó szakaszon harminc kilométeres sebességre korlátozza az önkormányzat és további fekvőrendőrök kihelyzéséről is születhetnek döntések. A ügyet lezáró sajtótájékoztatón ismertette a részleteket hivatalában Leber Ferenc alpolgármester, a körzet képviselője. Néhány helyi lakos a nem igazolt forgalomnövekedéstől tartva követelte egyre hangosabban az út forgalmának drasztikus csökkentését. Úgy tűnik, a Hivatalban engednek a nyomásnak.

A szeptemberben, a Vácika utca forgalmi rendjének szigorításáról tartott véleménynyilvánító szavazás kérdőcéduláját hatvan háztartásba jutatta el az önkormányzat, ebből összesen húsz válasz érkezett vissza, tehát a válaszok nemhogy nem érték el az ötven plusz egy szigorító szavazatot, hanem csupán az egyharmadot. Ennek fényében mégis megszületett az a döntés, hogy harmic kilométeres sebességhatárt állapít meg a tulajdonos önkormányzat.

Az eredeti követelés az volt, hogy a sebesség maximuma 20 kilométeres legyen és építsenek további fekvőrendőröket az átmenő forgalmat igénybevevők elüldözésére.

A döntés szerint a sebesség korlátozás 30 kilométeres lesz, a további fekvőrendőrök kihelyezéséről egyedi kérelmek alapján döntenek.

Leber Ferenc kérdésre válaszolva elmondta, hogy közlekedéstechnikai vagy zajterheléssel foglalkozó szakembereket nem kérdeztek meg, az út, amely akár az atomerőműtől Cseresznyésig is tarthat, vagy a cseresznyési elágazótól jobbra tartva visszafordulhat a városközpont felé – a közjót hivatott volna szolgálni, azonban néhány helyi ingatlan tulajdonos valósznűleg csak a saját autóját tudja elviselni.

Az alpolgármester azt mondta, a választókerület embereinek a véleménye is fontos a számára, ezért részben helyt ad a kéréseknek.

PAKS-PRESS 2023. október 10., kedd 11:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap