(PAKS-PRESS) Budapest/Paks, 2022. január 3., hétfő – Orbán Viktor miniszterelnök 2022. január 1-jei hatállyal kinevezte Kádár Andrea Beatrixet az Országos Atomenergia Hivatal elnökévé kilenc éves időtartamra. A kinevezésre az OAH január 1-től életbe lépő új jogállása miatt volt szükség, közölte a Hivatal, honlapján, hétfőn.

Mint azt már korábban megirtuk, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) vezetőjének Orbán Viktor miniszterelnök 2021. szeptember 29-étől Kádár Andreát nevezte ki. Az új vezető tevékenységének elsődleges célja a hazai nukleáris felügyeleti rendszer megerősítése. Kádár Andrea 2003-tól a Külügyminisztériumban és Magyarország Állandó Képviseletén dolgozott Brüsszelben, majd a Miniszterelnökség Nemzetbiztonsági Irodát vezető helyettes államtitkára volt. 2014-től látta el az energiaügyért illetve az energiapolitikáért felelős helyettes államtitkári feladatokat. Fő munkaterülete volt többek között atomenergia békés célú alkalmazását és a radioaktív hulladékkezelést érintő szabályozás és részt vett a Paks II. projekthez kapcsolódó jogszabályi keret megteremtésében, hazai és uniós egyeztetésében is.

Képünk:

XIII. AtomEco 2019 – Nemzetközi Társadalmi Párbeszéd és Fórum

(PAKS-PRESS) Pécs, 2019. november 6., szerda – Kádár Andrea Beatrix energetikáért felelős helyettes államtitkár mond köszöntőt a Nemzetközi Társadalmi Párbeszéd és Fórum megnyitóján, a Kodály központban 2019. november 6-án. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap