PAKS-PRESS – A fiatal Fojt Sára, Pupp Noémi duónak az előfutamhoz hasonlóan nem sikerült a középfutam sem, a rossz rajt után messze voltak attól, hogy a továbbjutásért csatázzanak, s a nyolcadik helyük kiesést jelentett. Így ebben a számban a jövő évi pótkvalifikáció kínál majd lehetőséget arra, hogy a fennmaradó két női kajakos kvótát begyűjtse a magyar válogatott.

Az egység tagjai rendkívül csalódottak voltak a befutó után, de Pupp Noémi saját megfogalmazása szerint „bevállalta” az értékelést:

„Nehéz szavakat találni. Most sem kaptuk el jól a rajtot, de nem ezzel volt a probléma. Úgy éreztem, hogy nem találom Sári ritmusát, úgy éreztem, kiesek a hajóból, egyszer le is kellett támasztanom. Nem akarok kifogásokat keresni, ez most az én saram volt. Át kell értékelni magamban a dolgokat, hogy hogyan tovább, hogy itt van-e a helyem” – mondta.

Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: amióta kijöttek a versenyre, semmi nem sikerült nekik.

„A körülmények sem voltak megfelelőek, aztán jött az elrontott előfutam, amely nem volt hozzánk méltó, majd a tegnapi viharos nap, amikor nem tudtunk edzeni, mert leküldtek minket a pályáról. Most pedig ez a középfutam” – fogalmazott.     

Hüttner Csaba szövetségi kapitány a duisburgi kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapja után azt mondta: az összkép pozitív, de nagyon sajnálja a női kajakpáros kiesését.

„Elégedettek lehetünk, hiszen a férfi kajak- és kenupáros bejutott a döntőbe, a női kenu kettes megszerezte a kvótát” – nyilatkozott az M4 Sportnak. „Csipes Tamara egy rossz rajt után egy rossz taktikával versenyezve lett délelőtt bronzérmes, ha azt hozza, amit az előfutamban, akár nyerhetett is volna. Varga Ádám nagy ellenfélre talált Fernando Pimentában, aki nagyon jó formában volt, nagy csatát vívtak és ahogy Ádám is mondta, tőle nem szégyen kikapni. A 1000 méteres kajakpárosunk is dobogóra állhatott, Adolf Balázs pedig a legnehezebb számban szerzett kvótát, így szégyenkezésre nincs okunk, de a női kajakpáros középfutama nagyon bosszantó.”

Hozzátette: nem tudja, mi történt a Fojt Sára, Pupp Noémi kajak kettessel, még nem tudott velük beszélni, de szerinte ebből a futamból be kellett volna jutniuk a döntőbe. 

Vasárnap újabb kvótaszerzési esélyek kínálkoznak a magyar csapat előtt. (mti)

Képünkön: Duisburg, 2023. augusztus 26. Fojt Sára és Pupp Noémi a női kajak kettesek 500 méteres versenyének középfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 26-án. MTI/Kovács Tamás.

PAKS-PRESS Paks/Duisburg, 2023. augusztus 26., szombat 18:55. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap