PAKS-PRESS – A kisdiákok június 17. és augusztus 31. között utazhatnak díjmentesen a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain a pecsétgyűjtő világoskék Kajla-útlevél és személyazonosításra alkalmas igazolvány – diákigazolvány vagy személyi igazolvány – felmutatásával. A korábbi sárga és sötétkék útlevelek már nem jogosítanak ingyenes utazásra.

Az iskolai szünidő alatt minden alsó tagozatos diák, akinek van világoskék Kajla-útlevele, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz, a GYSEV, a Bahart és a Mahart belföldi, helyközi járatain – közölte a MÁV-Volán-csoport. A „Hol vagy, Kajla?” program célja, hogy kisiskolások megismerjék és a családjukkal közösen beutazzák Magyarországot.

A Kajla-program ötödik éve bizonyítja, hogy rengeteg élmény vár mindenkit Magyarországon, csak útra kell kelni. Megújuló közlekedési járműpark, menetrendi fejlesztések, új kedvezményes jegykonstrukciók; a közlekedési vállalatok felkészültek, így minden adott ahhoz, hogy az idei nyár is a felejthetetlen élményekről szóljon. 2019 óta 700 ezer alsó tagozatos diák örülhetett a Kajla-útlevelének és kezdte el a pecsétgyűjtést országszerte. Tavaly mintegy 150 ezer utazáshoz használták a Kajla-útlevelet a MÁV-Volán-csoport járatain, így több mint 12 millió kilométert tettek meg az utasok a három iskolai szünetben. A MÁV-START Kajla-kutyás matricával ellátott, nagy teljesítményű TRAXX mozdonya öt éve járja az országot, idén nyáron főképp a Balaton partján lesz látható.

A díjmentes utazásra szóló Kajla vasúti regisztrációs jegyet előre meg kell váltani a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál vagy a MÁV-applikáción keresztül. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a pótjegyet vagy a helyjegyet ez esetben is meg kell vásárolni.

A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményt kap, ha más kedvezménnyel nem rendelkezik.

A volánbuszos utazás esetén a Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben, a pénztárakban. A Volánbusznál a kísérők a menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető.

A nyári szünetben ismét elérhető a „KajlaBalaton24 jegy” is. Ez az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, de legkésőbb augusztus 31-ig. A kedvezményes jeggyel egy napig korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred és Tihany között közlekedő, menetrend szerinti járatain, a MÁV-START balatoni vonalain (Szabadbattyán-Tapolca, Szabadbattyán-Balatonszentgyörgy, Balatonszentgyörgy-Sümeg), valamint a balatonfenyvesi kisvasúton.

A Kajla-kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el. (mti)

PAKS-PRESS 2023. június 21., szerda, 21:05. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap