(PAKS-PRESS) – Kedvező adatokról számolt be a Paks-Press Hírügynöségnek a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. Dr. Bodnár Imre tájékoztatása szerint az elmúlt hétvégén, csütörtökön 65, pénteken 71, szombaton 78 oltást adtak be a jelentkezőknek. A települési oltási akciónapok 2022. január 6-án kezdődtek a városban.

A döntően harmadik oltást kérők a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinát választották, egy-két második és néhány első oltás történt. – Úgy tűnik, többnyire a Pfizer vakcina iránt van nagyobb bizalma a paksiaknak – vélekedett. Hozzátette, többnyire előzetes regisztráció nélkül keresték fel az oltakozók a szakrendelőt. Gyermekoltás viszonylag kevés volt, feltehetően a saját gyermekorvost keresik majd a szülők.

A települési oltási akciónapok januárban tovább folytatódnak, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtök és péntek délután, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat.

– A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség – írja a koronavirus.gov.hu portál.

Képünk: Horváth Juditnak Pfizer-BioNTech vakcnát ad be harmadik oltásként dr. Korsós Judit szakorvos a Paksi Gyógyászati Központ szakrendelőjében, a települési oltónapon.  Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter./

PAKS-PRESS 2022. január 10., hétfő 12:15. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap