Paks/Birmingham, 2022. július 13., szerda – A kajakos Kiszli Vanda két aranyat is nyert az  egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékokon.  

A rövidkörös versenyszám döntőjében az Atomerőmű hatszoros világbajnoka nagy fölénnyel győzött.

„Hihetetlen ez az egész! Felfoghatatlan, hogy győzni tudtam. Korábban az esélylatolgatások során mindig úgy fogalmaztam, hogy végzem a dolgom, és mindent beleadok majd a játékokon. Persze titkon mindig az volt az álmom, hogy a leggyorsabb leszek a 3,4 kilométeres távon. És sikerült!” – mondta a paksi klasszis sportoló.  

Az Atomerőmű SE hatszoros világbajnoka a dán Cathrine Raskkal vívott különcsatát a győzelemért, sokáig együtt haladtak az élen, végül Kiszli az utolsó futásnál lehagyta riválisát és megszerezte második aranyérmét. Az eredményhirdetés után pedig az is kiderült, hogy „A nap versenyzője” címet is ő érdemelte ki.

„Meglepett, hogy engem választottak a nap versenyzőjének, ezen a napon is több bajnokot avattak a játékokon. Örülök, hogy a klasszikus maratoni számban is győztem, tetszett ez a felhajtás a különdíj átadásnál. Nem vagyok hozzászokva, hogy autogrammokat osztogatok, és nagyszínpadra szólítanak” – mondta Kiszli Vanda.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által közreadott képen: az Atomerőmű SE klasszisa a rövidkörös sikere után a 21 kilométeres távon is aranyérmet nyert. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap