PAKS-PRESS –  A játékoskeretben lényeges változás nem történik, új mezbe öltöznek a Paksi FC játékosai és a klubnak élő kabalája is lesz – hangzott el a Klub sajtótájékoztatóján, szerdán. 

Kresz Zoltán a Focivilág ügyvezetője, Balog Judit a Paksi FC valamint Haraszti Zsolt ügyvezető szerződést írtak alá a paksi klub sajtótermében. A Jako céggel kötött korábbi megállapodás 18 év után járt le, a továbbiakban a mez –és felszerelést a Focivilág, NIKE biztosítja. 

Ami a csapat összetételt illeti, az ötszörös válogatott Könyves Norbert távozik a Magyar Kupa-címvédő Paksi FC labdarúgócsapatától – hangzott el.

Haraszti Zsolt ügyvezető a klub szerdai sajtótájékoztatóján a továbbiakban elmondta, a játékoskeretben lényeges változás nem lesz, egyelőre Ötvös Bence az egyetlen érkező, Könyves Norbert pedig távozik, mert június végén lejár a szerződése, és kérte, hogy engedjék el. A válogatott csatár a harmadik időszakát töltötte a tolnaiaknál, akikkel ezüstérmes lett az élvonalban. Az előző idényben 31 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett.

Haraszti megjegyezte: reméli, meg tudják ismételni a 2011-es Európa-liga-szereplésüket, amikor a selejtező harmadik fordulójáig jutottak. Idén az első körben a román másodosztályú és kupagyőztes Corvinul Hunedoarával találkoznak, a párharcot július 11-én hazai pályán kezdik. Továbbjutás esetén a horvát HNK Rijeka, kiesés esetén a Konferencia-ligában pedig a ciprusi AEK Larnaca vár a paksiakra.

A Magyar Kupa-győztes egy hete kezdte meg a felkészülést, amelynek részeként a szlovéniai edzőtáborban a tervek szerint az Austria Wien és a Bohemians Praha ellen is pályára lép.

A tájékoztatón bemutatták a klub kabalaállatát, egy három hónapos kuvaszt, amelyet a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesülettől kap a Paksi FC.

– A kutya nevét a szurkolók választhatják majd ki, és minden hazai mérkőzésen találkozhatnak vele – mondta Balog Judit társügyvezető. Hozzátette, azért választották a kuvaszt, mert hungarikum, a Paksi FC pedig csak magyar játékosokat foglalkoztató klub. Emellett a kuvasz veszélyeztetett fajta is volt. (mti)

Képünk: Takács Sára tenyésztő és paksi klub kabalája a három hónapos kuvasz, a Paksi FC sajtótájékoztatóján, 2024. június 26-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2024. június 26., szerda 15:45. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap