PAKS-PRESS – A mai nap ünnep az Atomerőmű Sportegyesület életében – mondta a felújított kosárlabdacsarnok avatón tartott sajtótájékoztatón dr. Kovács Antal elnök 2022. január 29-én.

A közönség először láthatta a felújított kosárlabda csarnok belső terét, szombaton. A mintegy nyolcszáz millió forintból elkészült, európai színvonalra emelt létesítményt korábban többször felújították, de ilyen nagyszabású átépítés az 1986-os átadás óta még nem volt. A tetőszerkezet teljes felújítása-szigetelése is megtörtént. Az épületet eredetileg a Makovecz Iroda tervezte.

Az elnök szavai szerint a csarnok, jóllehet szimbólummá vált a sporttörténetben és Paks város életében, folyamatosan küzdött a kisebb-nagyobb beázásokkal. Ezt azzal magyarázta, hogy lehetséges, a számos hajlítás és illesztés miatt a tervek meghaladták a kivitelezés lehetőségeit.

– Ezeken a gondokon mára túlléptünk egy nagyszabású összefogás nyomán, a kormány és a paksi atomerőmű jóvoltából elkészült és ma, átadhatjuk a csarnokot – tájékoztatott az elnök. Dr. Kovács Antal szerint a felújítási program a későbbiekben folytatódik.

Gulyás Róbert, a szakosztály 2021. november közepén, Tóth János utódaként kinevezett elnöke a tájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat most már túl van azon, hogy Szekszárdon edzen és játszon, jóllehet a játékosoknak megtiltotta, hogy erről, mint a vereségek egyik lehetséges forrásáról beszéljenek. – Természetesen, terhelési többlettel járt együtt – fűzte hozzá. A csapat a napokban már Pakson a csarnokban gyakorolhatott. – Ez a csarnok – az otthonom, mondta, amikor először körbenézett és leült – emlékezett vissza az utóbbi napok történéseire.

Szűcs Gábor az atomerőmű főosztályvezetője, mint a felújítás kivitelezőjének meghatározó személyisége, koordinátora az újságírók előtt azt hangsúlyozta, hogy nagyon sok embernek tartoznak köszönettel. Neveket említett, Miklós Levente tervezőt, továbbá Bernáth Lajost, Fekti László Richardot, Bognár Istvánt, Krum Pétert, és még sokan másokat. – Egy igazi műalkotás lett az épület – húzta alá. Ami még elkészült: padló, mobillelátó, teljes világítás, ledvezérlés, hangosítás. Csak a tető került 400 millió forintba, ennek a kivitelezője a Hanolfer Kft volt.

– Előkészítés alatt van a 22’-es, éves pályázat, amely ajtócseréket, vizesblokkokat, új öltözőket és egy jó térburkolatot tartalmaz a csarnok előtt – sorolta.

A nyitó mérkőzés, az Oroszlányi Sport Egylettel való találkozó megkezdése előtt a leköszönő Tóth János, Örökös ASE Szakosztály Elnök Emlékplakettet vett át Süli János minisztertől. Az átadáson szeretettel gratulált dr. Kovács Antal és Gulyás Róbert is.

Képünk: Dr. Kovács Antal az Atomerőmű Sportegyesület elnöke (b.2) tájékoztatja az újságírókat a felújított csarnokban az első mérkőzés előtt 2022. január 29-én. Balról Szűcs Gábor az atomerőmű főosztáylvezetője, jobb oldalon Gulyás Róbert, az ASE kosárlabda szakosztályának közelmúltban kinevezett elnöke és Bedecs Ferenc az Atomerőmű Sportegyesület szakmai igazgatója. (b.4)  Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. január 30., vasárnap 10:00. +++

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap