PAKS-PRESS – Aliz hazajött Paksra. Menetrend szerinti járattal, Budapestről. Ez az első alkalom, hogy az országos tehetségkutató második legjobbja elhagyta a fővárost, hogy hazaérkezzen, ahonnan annyi biztatást és szeretetet kapott. Nem várta vörösszőnyeg, vagy nagy ováció, de nagyon várta őt néhány lelkes középiskolás fiatal a pályaudvaron. Ezért is nagyon hálás volt. 

Győztem! Megkaptam a legértékesebb nyereményt, amit még az apró betűs részben sem tüntettek fel. Titeket, embereket, akik fáradhatatlanul írtak, üzentek, hívtak, ezzel bíztatva engem. Akiknek eszükbe jutottam és beszéltek rólam. Akik megosztották létezésemet és szépeket írtak róla. Akik mosolyogva átöleltek és szemembe néztek. Akikkel már évek óta nem beszéltem, mégis minden egyes szombat után megírták véleményüket. Nekem nem volt szükségem elismerésre. Nekem Rátok volt szükségem és nagyon bízom benne, hogyha nem is ilyen intenzíven, de megmarad ez az érdeklődés és vissza-visszatérően érezhetem szívetek dobbanását ebben a rohanó világmindenségben. Köszönöm!

Ezek voltak a paksi közösséghez intézett mondatai Kovács Aliznak, miután második helyezettként zárt a Voice tehetségkutató versenyben, szombaton. De az is nagy ünnep volt. Most már eltelt néhány nap. Elmúltak az izgalmak, új hét kezdődött egy óriási éjjel után, ma már kedd van, Kovács Aliz ma visszatért Paksra. Azt mondja: jó hazaérkezni oda, ahol szeretet veszi körül.

Leülünk egy kicsit beszélgetni, hol másutt, mint az Atomtéren. Aliz megjárta „Rómát” eljutott az országos hírnévig, néhány hétig tartott, addig nem is volt itthon, láttuk, amit láttunk, de nem tudjuk, mi történt vele ott belül, a lelkében, személysiégében, megmaradt-e, vagy ott is jelentős változások történtek?

– Tudatosabb lettem – mondja, jelentsen ez bármit is – vagy hogyan legyek énekes nemcsak a színpadon, hanem a mindennapokban. Zenakar nélkül is állnom kell a helyemen, ez némileg új. Folytatja:

Jó lett volna elsőnek lenni, nyerni, hiszen a szeretet a barátság, az ismertség, az elismerés jólesik, sok lelki erőt ad, a nyeremény, az a harminchat millió forint, az, azaz összeg, amiből egy karriert el lehet indítani, legyen az eszközvásárlás, stúdióalapítás, vagy lemezkiadás. Most már hosszútávon kell gondolkodni, bár ha én kaptam volna, arra gondoltam, hogy egy részét szétosztom a zenekarral. De lehet alulról is kezdeni, vannak ilyenek, például Azariah is nem milliókkal kezdte. 

Az első célom, hogy a zenekarommal induljunk el végre, és megmutassuk, kik vagyunk, a Voiceban sok új ismeretségre sikerült szert tenni, a Gold Records zenei kiadó is támogat bennünket. A Sziget fesztivál is jó lett volna, de az autóra nagyobb szükségem van, a jogosítvány még ezután. A Sziget fellépés egy fél óra, egy kisebb sátorban, na, ennél többet ér az autó, a Sziget még később, jobb pozícióban is lehetséges. Az autót egy évre kaptam, de még ez változhat, ha jó partner vagyok… további lehetőség is megnyilhat a reklám területén.

Aztán ahogy ülepedik a sok élmény, tisztábbak lesznek a gondolatok, a miértek és a hogyanok. Mert, igaz, a második mindig nagyon közel van az elsőhöz. Vannak olyan szempontok, amelyek befolyásolhatják a szavazókat. Például, hogy Erika erdélyi lány, és nagyon sok szavazatot kaphat Erdélyből, vagy az itthoni magyarok szolidárisabbak egy erdélyi kislánnyal, aki eleve több hátránnyal indul.

Nem vagyunk egyformák, ez pont ettől szép. Én rekesztek, neki ez nem kell a tisztult hanghoz. De ez is ízlés kérdése. Kár ezen gondolkodni már.

Fellépések várnak Pakson, Faddon, Tolnán, aztán Pest és környékén lesznek koncertek. Pakson a Legends Hungary szervezésében Electric Soul Zenekarral, november 25-én, a Kishegyi út 44-ben, a Makovecz piacházban. Például, legközelebb. Előadás itthon, a szeretet megmarad.

PAKS-PRESS 2023. november 21., kedd 18:08 +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap