PAKS-PRESS – Az önkormányzati bérlakásállományban bekövetkezett változásokról, elektromos hulladékszállító autók várható érkezéséről és egy  vizsgálóbizottság felállításáról is döntött Paks Önkormányzata testületi ülésén, a történtekről Szabó Péter polgármester hivatalában tartott sajtótájékoztatón számolt be, csütörtökön.

A fontosabb napirendek mellett ismét módosították a költésgvetést, az egészségügyi alapellátások körzethatárainak megállapításáról szóló önkormányzati rendeletet. Ez utóbbira azért volt szükség, mert dr. Barok József felmentését kérte az Energetikai Technikum és Kollégium iskolaorvosi feladatainak ellátsa alól, helyét dr. Szilágyi Szabolcs vette át.

Az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló rendelet módosítására azért volt szükség, mert néhány ingatlanokat töröltek a bérlakás besorolás alól. A megüresedett Síp utca 5. szám alatti ingatlant összevonták a közvetlenül mellette álló a hajléktalan-szállással, a Fenyves utcai lakásokat „előtakarékossághoz kötött bérlakások” kategóriájába sorolták át.

A tanácskozás napirendjén szerepelt a 2022. évi költségvetésének áromnegyed éves végrehajtásáról szóló beszámoló. Szabó Péter arról tájékoztatott, hogy a teljesítés 60 és 80 százalék közötti, a beruházások tekintetében közel 37 százalékos.

A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatói állására kiírták a pályázatot, mert vezetőjének megbízása lejár. A képviselő-testület a pályázat elbírálásáról előreláthatóan a 2023. februári ülésén határoz.

Barnabás István (PDF) képviselő a homokbánya üzemeltetésével kapcsolatban vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte. A bizottság munkájának vezetésére szóló meghatalmazást megkapta a testülettől, négy tagja lesz, két képviselő a többséget alkotó Fidesz-KDNP csoportból, kettő pedig az ellenzék térfeléről. Ennek a döntésnek az alapján közösen tart vizsgálatot Antóni Józsefné és Pálmai Klára, valamint Mezősi Árpád (PDF). Barnabás István annak szeretne a végére járni, hogy érte-e kár az önkormányzatot a kitermelt homok értékesítésekor. A bizottság jelentésének ismertetése a márciusi testületi ülésen már napirenden lehet.

PAKS-PRESS 2022. november 17., csütörtök 18:10. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap