PAKS-PRESS – A Tolna vármegyei Rendőrfőkapítányság közleményben fejezte ki köszönetét, mindazoknak, akik részt vettek Nyári Gergő Dávid felkutatásában. A rendőrség a police.hu oldalon azt követően adott ki közleményt, hogy a társadalmi összefogásnak köszönhetően csaknem egy nap kutatás után a Tolna-Mözs határában levő vetésben megtalálták a kisfiút.

A rendőrség további közlése szerint a bejelentést követően munkatársaik mellett rendőrségi helikopter is pásztázta a környéket. Mint írják, már az esti órákban érkeztek speciális kutyás mentők és polgárőrök a kisgyermek keresésére. Rajtuk kívül nagyon sok önkéntes is bekapcsolódott a kutatásba. Nagy segítséget nyújtottak a keresésben a Terrorelhárítási Központ munkatársai is, akik drónokkal is kutattak a területen. A mai napon is több százan csatlakoztak a kereséshez, akik az ország számos pontjáról érkeztek, hogy segítsenek.

A kisfiút egész nap keresték. Végül két paksi önkéntes – Góman Dávid és Jelencsik Zsolt, valamint kutyáik: Jenny és Tequila – találták meg a kisfiút otthonától több mint egy kilométerre, egy búzavetésben nem sokkal délután fél öt előtt, csaknem egy nappal az eltűnése után.

A gyermeket még a helyszínen megvizsgálta a TEK orvosa, majd terepjáróval Mözsre vitték. A mentők pedig kórházba szállították.

– Gergő a körülményekhez képest jól van – áll a közleményben.

Képünk: kereső rendőrök és civilek Tolna-Mözsön. Fotó: Police.hu

PAKS-PRESS 2023. március 28., kedd 19:30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap