PAKS-PRESS – Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. megbízásából a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány kérdőíves lakossági felmérést készít a Paksi Atomerőmű 30 km-es körzetében.

A Társaság a Paks-Press Hírügynökséghez eljuttatott közleményében azt írták: a közvélemény-kutatás célja felmérni, miként értékeli a lakosság az atomenergia és más energiaforrások szerepét, az atomenergiával kapcsolatos ismereteket, és azt is hogyan viszonyul a lakosság a környezetében az atomerőműhöz. Hozzátették, a felmérés 2024. január 3-31. között tart. Kiemelték, hogy a kérdezőbiztosok személyesen keresik fel a Paksi Atomerőmű 30 km-es körzetében fekvő települések lakosait, segítségüket kérik a válaszadásra. Ez önkéntes és anonim, a kitöltő személye nem beazonosítható.

A személyes lekérdezés nagy előnye, hogy az instruktor tud segíteni az esetlegesen nem világos kérdések értelmezésében.

– A 28 kérdésből álló űrlap kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe – tájékoztattak.

A közlemény szerint a felmérés során nagy hangsúlyt fektetnek a reprezentativitásra, így a nagyobb településeken kívül, mint Szekszárd, Paks, Kalocsa, Kiskőrös, mellett további kisebb településekre is ellátogatnak a kérdezőbiztosok.

Hangsúlyozták, nagyon fontos, hogy minél többen elmondják a véleményüket, hiszen minél magasabb a résztvevők aránya, a végeredmény annál hitelesebb lesz.

PAKS-PRESS 2024. január 3., szerda 12:00. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap