PAKS-PRESS – Nyolc-tízéves gyerekek részvételével hétfőn reggel megkezdődött a korcsoportos „Nyitott Paks – Sokszínű kultúra tábor”, amelyben a különböző nemzetiségű gyermekek ismerkedhetnek meg egymás kultúrájával. A Csengey Dénes Kulturális Központban a magyar és orosz kultúrára építkező programok között pantomimes, kézműves, gasztro és tánc témájú foglalkozásokat tartanak.

Nyitott kapukkal vár minden érdeklődő 8-18 év közötti gyermeket, fiatalt a Nyitott Paks projekt keretein belül megrendezendő Sokszínű Kultúra Tábor, ahol a különböző nemzetiségű gyermekek, sok szórakoztató és hasznos programon keresztül ismerkedhetnek meg egymás kultúrájával.

A magyar és orosz kultúrára építkező programok között pantomimes, kézműves, gasztro és tánc témájú foglalkozások szerepelnek. A pantomimes programban arra hívják fel a figyelmet, hogy szavak nélkül is meg lehet érteni egymást, csakúgy, ahogy a tánc és kézművesség esetében, hiszen a művészetnek sincsenek kulturális korlátai. A főző foglalkozás alatt vendégül látják a gyerekeket ebédre.

A programokat 2022. augusztus 8 – 11. között tarják, kedden a 11-13, szerdán a 14-15, csütörtökön a 16-18 évesek lehetnek a tábor résztvevői.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, de a helyszínen is jelentkezhetnek. Azt előzetes regisztráció magyar állampolgárok részére: ugyfelpont3@paks.hu címen, a Polgármesteri Hivatal információs pultjánál és a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az előzetes regisztráció külföldi állampolgárok részére a PIP Nonprofit Kft. elérhetőségein: icenter24@pipkft.hu levélben, vagy a +3680296868 telefonszámon – közölték a szervezők. Arról is tájékoztattak, hogy magyarul beszélő animátor és tolmács is segít, a táborban való részvétel ingyenes.

Képünkön: Varga Dorina szervező tájékoztatja a gyerekeket a napi programról 2022. augusztus 8-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2022. augusztus 8., hétfő 09:05. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap