PAKS-PRESS – A listavezető Paks 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

OTP Bank Liga, 24. forduló: Paksi FC-Debreceni VSC 1-1 (0-1) Gólszerzők: Papp (85.), illetve Dzsudzsák (3.)

 Jobban kezdett a hajdúsági együttes, Manrique lövését ugyan Simon még védte, de Dzsudzsák 11 méteres próbálkozásánál már ő is tehetetlen volt. A piros-fehérek korai vezetését követően a Paks volt a kezdeményezőbb, komoly helyzetet viszont nem tudott kidolgozni. Sem az iram, sem a színvonal nem volt magas, a játék pedig igencsak töredezett volt a sok apró szabálytalanság miatt. Az első félidő eseménytelenségéről mindent elárul, hogy a gólon kívül mindkét kapusnak egyetlen védése volt.

Bognár György vezetőedző a szünetben Böde Dániel becserélésével próbálta hatékonyabbá tenni a hazaiak támadójátékát. Az elképzelése pedig bejött, ugyanis a zöld-fehérek teljesen beszorították ellenfelüket,

egy ízben Dreskovic a gólvonalról mentett éppen Böde fejesénél, de a korábbi válogatott csatár ziccert is rontott néhány perccel később, majd Megyerinek védett bravúrral Kovács közeli lövésénél. A 65. perctől valamelyest enyhült a nyomás a debreceni kapun, de így is fölényben futballozott a Paks, amely végül a 85. percben tudott egyenlíteni.

A hajrában is a hazaiak támadtak a győzelemért, mégis a Debrecen hibázta el a „meccslabdákat” Szécsi révén, így maradt a döntetlen. (MTI)

Képünk: Paks, 2024. március 10., vasárnap – A paksi Szabó Bálint (zöldben) és a debreceni Dzsudzsák Balázs összecsapása a Paks-Debrecen mérkőzésen, 2024. március 10-én.  Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap