PAKS-PRESS – Böde Dániel duplájával a listavezető Paksi FC 2-0-ra nyert az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az első félidő hosszabbításában pályára lépő korábbi válogatott csatárnak, Böde Dánielnek ez volt a 463. mérkőzése az NB I-ben, ezzel megelőzte a magyar örökrangsor hatodik helyén az Újpest legendájás játékosát, Szusza Ferencet, akinek 462 meccse volt. A rangsort Végh Zoltán vezeti 570 találkozóval.

Ebben a párosításban a 2016/17-es szezon rajtja óta négy döntetlen és egy MTK-siker mellett a Paks immár tizedik alkalommal győzött. Mostani sikerükkel a tolnaiak biztosan úgy zárják majd a jelenlegi bajnokságot, hogy minden ellenfelüket legyőzték legalább egyszer.

OTP Bank Liga, 23. forduló: MTK Budapest-Paksi FC 0-2 (0-0)

Jó iramban kezdődött a meccs, mindkét csapat gólra törően futballozott. A nyolcadik percben Németh Krisztián lövésébe – a sérült Szappanos Pétert helyettesítő – Simon Barnabás úgy kapott bele, hogy a labda a keresztlécre pattant. A szöglet után Molnár Rajmund fejesét Szabó János a gólvonalon állva rúgta ki, Hej Viktor ismétlését pedig Simon védte.

A folytatásban kevesebb volt a gólhelyzet, de ami adódott, azt kivétel nélkül a fővárosiak alakították ki. A harmincadik percben Molnár lövését hárította Simon, majd Antonov szabadrúgása után Nagy Zsombor öt méterről nem találta el a kaput. A szünet előtt Bognár István 17 méterről eleresztett lövését védte a paksiak kapusa, de az MTK-lehetőségek ellenére az első félidőben nem született gól.

Az 53. percben Németh gurított a kapufa mellé, majd a túloldalon Könyves Norbert az oldalhálóba lőtt. Kiegyenlítettebbé vált a játék, mégis némi meglepetésként hatott a Paks gólja a 72. percben: Kovács Krisztián beadását Böde Dániel éles szögből fejelte a hálóba. A 87. percben Szabó Bálint lövése elpattogott keresztben a gólvonal előtt, de ismét érkezett Böde, és megint éles szögből volt eredményes, ezúttal lábbal. (MTI)

Képünkön: A Paks játékosainak gólöröme, jobbról a harmadik a gólszerző Böde Dániel az OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott MTK Budapest – Paksi FC labdarúgó-mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2024. március 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt.

 PAKS-PRESS 2024. március 3., vasárnap 16:02. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap