PAKS-PRESS – A Paks 4-1-es győzelmet aratott a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így átvette a vezetést a tabellán. Bognár György vezetőedző együttese sikerével a mezőnyben egyedüliként őrzi hazai veretlenségét.

OTP Bank Liga, 14. forduló: Paksi FC-Diósgyőri VTK 4-1 (3-0)

A Paks ritkán látható körülmények között döntötte el a három pont sorsát az első félidőben: Hahn a találkozó elején véletlenül fejbe rúgta a vendégek kapusát, Ogyincovot, a hálóőr így olyan ökölvívóra hasonlított, aki komoly ütést kapott, ennek ellenére nem kért cserét.

Az „ütés” – azaz rúgás – viszont nem múlt el nyomtalanul, ugyanis néhány perccel később Ogyincov borzalmasan jött ki egy beadásra, majd egy távoli lövésről maradt le, így kétgólos előnyre tett szert a Paks. A kapust végül lecserélték, de helyettesét is gyorsan felavatta a hazai együttes, amely ezzel a szünetig el is döntötte a három pont sorsát.

A fordulás után néhány perccel büntetőből szépített a Diósgyőr, amelynek cserekapusa, Sentic is beütötte a fejét a kapufába, amikor a 66. percben Könyves emelését védte óriási bravúrral visszafutás közben.

A folytatásban próbálkozott a Diósgyőr, de a paksiak végleg lezárták a mérkőzést a csereként pályára lépő Haraszti és Hahn gyönyörű, kettő a kettő ellen végigvitt akciójával.

Képünk: LABDARÚGÁS – Paks a tabella élén

PAKSI Fc – Diósgyőr 4 – 1 (3-0)

(PAKS-PRESS) Paks, 2023. november 24., péntek – A mérkőzés 80. percében gólt szerzett Hahn János akciója a Fehérvári úti stadionban, 2023. november 24-én. A Paks fölényes sima győzelmet aratott a Diósgyőr együttese ellen, az OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómérkőzésén. Gólszerzők: Könyves 10′, Mezei 21′, Szabó J. 27., Hahn 80′, ill. Pozeg (52′) (bü.) Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

PAKS-PRESS 2023. november 24., péntek 21:55. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap