PAKS-PRESSA harmadik Paks és a negyedik, vendég Debrecen gól nélküli döntetlent játszott egymással a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati rangadóján.

Az egyaránt három kör óta veretlen csapatok így nem tudták igazán kihasználni, hogy a második Kecskemét pénteken kikapott a Budapest Honvéd vendégeként: a Paks három, a Debrecen négy pontra közelítette meg a lila-fehér együttest.

OTP Bank Liga, 30. forduló: Paksi FC-Debreceni VSC 0-0

A Paks azonnal magához ragadta a kezdeményezést, hatékony letámadásával rendre zavarba hozta a debreceni játékosokat, akik így jószerivel a félpályát sem tudták átlépni. A hazaiaknak megvoltak a lehetőségei, de a helyzetek kimaradtak, ez pedig majdnem megbosszulta magát, mert a Debrecen az első végigvitt kontrájából betalált, igaz, a videobírónak köszönhetően les miatt érvénytelenítették a gólt. A vendégek első veszélyes ellenakciója óvatosabbá tette a Paksot, amelynek fölénye így meddővé vált. A szünetig hátralévő időben kevesebb próbálkozás volt, mindkét kapusnak egyszer-egyszer kellett csak védenie.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, azaz a Paks támadott, a Debrecen védekezett, egyes időszakokban pedig teljesen beszorult a hajdúsági együttes, amely azonban a szórványos ellentámadásokból és pontrúgásokból szintén tudott veszélyeztetni.

A második játékrész derekán aztán váratlanul a Debrecennek voltak helyzetei, de az ötperces periódus után ismét a Paks irányított. A piros-fehérek az egész találkozón nagyon szervezetten védekeztek, ráadásul a Bognár György kinevezése óta újra rendkívül gólerős zöld-fehérek elöl ezúttal nem voltak kellően pontosak a győztes gól megszerzéséhez, így pontosztozkodással zárult az összecsapás. (mti)

Képünk: A paksi Varga Barnabás és a debreceni Dusan Lagator nézeteltérését igyekszik csillapítani Berke Balázs játékvezető a Paks-Debrecen mérkőzésen a Fehérvári úti stadionban, 2023. május 6-án. A Paks gólnélküli döntetlent játszott az OTP Bank Liga 30. fordulójában. Paks-Press Fotó: Kiss András Kristóf. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap