PAKS-PRESS – A Paks kétgólos győzelmet aratott a sereghajtó, vendég Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján. A tolnai együttes idénybeli ötödik hazai meccsén az ötödik sikerét aratta, összességében pedig már hét mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 11. forduló: Paksi FC-Kisvárda Master Good 3-1 (2-0)

A Paks a kezdő sípszótól kezdve gólratörően játszott, igaz, nagy helyzetet sokáig nem tudott kialakítani. A vendégek fiatal kapusa, Kovács Marcell jól védett, de negyedóra elteltével, egy bal oldali szögletet követően már ő is tehetetlen volt, Szabó János ugyanis közvetlen közelről a kapuba fejelte a labdát. A hazaiak a vezetés megszerzése után is nyomás alá próbálták helyezni a várdaiakat, bár sokszor hiba csúszott a passzokba, Windecker József pedig 14 méterről gyengén lőtte el a labdát, amikor már csak a kapussal állt szemben. A vendégek – bár nem játszottak alárendelt szerepet – nem igazán tudtak gólszerzési lehetőséget kialakítani, ezzel együtt a 40. percben, egy kontra után azért sikerült megtornásztatniuk Szappanos Pétert. Közvetlenül a szünet előtt ismét a baloldalról végezhetett el szögletet a Paks, s a vendégek védelme ugyanúgy teljesített, mint az első gólnál: a játékosok közelről nézték, ahogy Windecker elé kerül a labda, ő pedig ezúttal, négy méterről már nem hibázott.

A fordulás után gyorsan végleg lezárhatta volna a meccset a hazai csapat, de a Lenzsér Bence lerántásáért megítélt büntetőt az 52. percben Hahn János kihagyta, illetve Kovács hárította. Hahn két perccel később a keresztlécet találta el, majd Kovács újabb védései mentették meg a vendégeket a harmadik góltól. A hajrához közeledve aztán, szinte a semmiből szépített a Kisvárda: szintén egy szöglet után Balogh Norbert lőtte közelről a kapuba a labdát.

A góltól felélénkültek a szabolcsiak, többször is veszélyeztettek, de egy kontrával – Böde Dániel remek kiugratása után Mezei Szabolcs lőtte ki a bal alsó sarkot – eldöntötte a három pont sorsát a Paks. (mti)

Képünk: PAKS – Az első gól szerzőjét, Szabó Jánost fejesgólja után öleli meg csapattársa, Papp Kristóf az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Paks – Kisvárda találkozón a Fehérvári úti stadionban, 2023. október 29-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.

 PAKS-PRESS 2023. október 30., hétfő 13:20. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap