PAKS-PRESS – A Paks a góllövőlistát vezető Varga Barnabás duplájával egygólos győzelmet aratott a vendég MOL Fehérvár felett a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján. A hazaiak sorozatban harmadszor nyertek a bajnokságban, míg a kiesés ellen küzdő székesfehérváriak megszakítás nélkül ötödször maradtak alul idegenben.

OTP Bank Liga, 23. forduló: Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)

———————————–

Paks, 1785 néző v: Berke

Gólszerzők: Varga B. (30., 56., a másodikat 11-esből), illetve Schön (45+1.)

Paks: Simon – Kinyik, Kádár (Szélpál, 16.), Szabó J. – Osváth, Papp (Balogh B., 83.), Vas, Windecker, Bőle (Sajbán, 83.) – Hahn (Böde, 72.), Varga B.

Fehérvár: Kovács D. – Nego (Fiola, 74.), Csongvai, Larsen, Heister – Flores, Alef (Pokorny, 74.) – Katona M. (Kastrati II, 71.), Houri (Dárdai, 61.), Schön – Kodro

 A mérkőzést gyászszünet előzte meg, a játékosok és a szurkolók a 82 éves korában elhunyt Szinger Ferencre, a Paksi SE korábbi elnökére, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség volt vezetőjére emlékeztek.

A Paks az elejétől magához ragadta a kezdeményezést, mezőnyfölényt alakított ki, többet birtokolta a labdát és volt két helyzete is. Az erős szél gyakran megzavarta a játékosokat, de a 30. percben a házigazdák – dacolva a körülményekkel – egy mintaszerű, pontos támadás végén betaláltak, a gólkirály-jelölt Varga Barnabás fejjel volt eredményes. A vendégek csak ritkán tudták átjátszani a magasan védekező hazaiakat, és amikor sikerült, akkor sem jelentettek veszélyt a kapura. A félidő ráadáspercében ugyanakkor teljesen váratlanul összejött az egyenlítés, a feleslegesen kifutó hálóőr, Simon mellett-fölött Schön juttatta a kapuba a labdát. 

 A szünet után jobban kezdett a Fehérvár, mégis a Paks vette vissza a vezetést, miután Alef megrúgta Hahnt a 16-oson belül, a játékvezető pedig VAR-segítséggel 11-est ítélt. A büntetőt Varga értékesítette magabiztosan. A csapatok komolyabb helyzet nélkül jutottak el a hajráig, amelyben beszorította riválisát a Fehérvár. Simon egyszer bravúrral védett, végül a Paksnak sikerült megőriznie előnyét. (mti)

Képünk: Gyász: a Paksi Fc játékosai a 82 éves korában elhunyt Szinger Ferencre, a Paksi SE korábbi elnökére, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség volt vezetőjére emlékeznek a Paksi FC-MOL Fehérvár FC mérkőzés elején a Fehérvári úti stadionban, 2023. március 11-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap