PAKS-PRESS – Vécsei Bálint személyében 12-szeres válogatott középpályással erősített a labdarúgó OTP Bank Ligában második helyen álló Paksi FC.

„Nagyon örülök, hogy végre aláírhattam, az utóbbi időszakban nagyon hiányzott már, hogy csapattal készüljek és mérkőzéseket várhassak. Hiányzik az a fajta adrenalin, amit egy bajnoki találkozó ad egy játékosnak. Boldog vagyok, hogy Paksra szerződtem, és komoly célokért küzdhetünk. Szeretnék segíteni, hogy megtartsuk a második helyet, valamint kivívni egy újabb kupadöntőt – ezek nagyszerű szezonzárást ígérnek” – idézte a klub honlapja a hároméves szerződést kötő 30 éves játékost, aki legutóbb a japán Vissel Kobe együttesénél szerepelt. 

Vécsei – aki legutóbb tavaly márciusban játszott a nemzeti csapatban, a bolgárok elleni 3-0-ra megnyert hazai Eb-selejtezőn gólt szerzett – a Honvéd színeiben debütált az élvonalban, később Olaszországban és Svájcban légióskodott, majd 2020 januárjában a Ferencvároshoz igazolt, a zöld-fehérektől három és fél év után távozott.

A középpályás az M1 aktuálisnak első paksi edzése után, már délután többek között elmondta, hogy januártól mostanáig egyedül készült és úgy érzi, jó erőben van, de hiányzott neki az, hogy egy csapatban edzhessem, egyúttal reméli, hogy már akár a hétvégén, új csapatának a harmadik helyezett Fehérvár elleni bajnokiján jut majd neki szerep.

„Nem tudom, hogy fogok-e valamennyi percet kapni, de úgy készülök, hogy ha lehetőséget kapok, akkor már a hétvégén be tudjak szállni. Nyilván annak örülnék a legjobban, ha nyernénk a hétvégén, mert akkor hét ponttal el tudnánk húzni a fehérváriak elől. 

Remélem, hogy győztes mérkőzésen tudok majd debütálni” – mondta Vécsei Bálint.

A 12-szeres válogatott futballista arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban több ajánlata is volt külföldről és Magyarországról egyaránt. Paksról már februárban keresték, végül mostanra jutott el odáig, hogy igent mondjon, mivel nem akadt olyan külföldi lehetőség, ami megfelelő lett volna a számára. Mint megjegyezte, az ajánlatok mérlegelésénél a két legfontosabb szempont a rendszeres játéklehetőség és a stabilitás volt a számára.

„Újra élvezni szeretném a játékot és minél többet játszani” – jelentette ki Vécsei Bálint, akit a nemzetközi szereplés esélye is vonzott a paksiak ajánlatában és abban bízik, hogy az OTP Bank Ligában meg tudja tartani második helyét az együttes, a Magyar Kupában pedig döntőt játszhat, jó eséllyel korábbi klubja, a Ferencváros ellen. MTI/Fotó: Paksi FC.

PAKS-PRESS 2024. április 9., kedd., 19:55. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap