AKS-PRESS – A Roszatom szakemberei által végzett paksi atomerőmű-bővítés egy pillanatra sem állt le, még a koronavírus-járvány és a szankciók ellenére sem – hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern főigazgatója Szentpéterváron, a Nyevszkij nemzetközi ökológiai kongresszuson.

Függetlenül az Európai Unióval való kapcsolatainktól, ez a projekt rendkívül fontos számunkra – mondta Lihacsov. A főigazgató hozzátette, a paksi bővítés mindig is egy elsőbbséget élvező projekt volt, ez válasz arra a figyelemre és támogatásra, amelyet a magyar vezetés szentel neki. Lihacsov kijelentette, ennek köszönhetően az építkezés egy pillanatra sem állt le, a járvány és a szankciók ellenére sem.    

A Roszatom főigazgatója elmondta, hogy a magyar partnerek szeretnék még inkább felgyorsítani a projektet, hogy még az évtized végéig az ország megkaphassa az első blokkot.

– Ehhez bizonyos szervezési és jogi erőfeszítésekre lesz szükség. Mindent elkövetünk, hogy kollégáinkat ne hagyjuk cserben – tette hozzá Lihacsov. (mti).

Képünk: Alekszej Lihacsov PAKS-PRESS/Kiss G. Péter.

PAKS-PRESS 2023. május 26., péntek 11:00. +++

.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap