PAKS-PRESS – A Pupp testvérek, Noémi és Réka (b.-j) az Atomerőmű versenyzői akár mind a ketten ott lehetnek Párizsban. A judósoknál már tiszta a helyzet. 

Öt versenyőnk vívta ki az indulás jogát Párizsba: Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE), Özbas Szofi (63 kg, BHSE) és Gercsák Szabina (70 kg, Atomerőmű SE) direkt kvótával, Ungvári Attila (81 kg, Budaörsi SC) pedig kontinentális kvótával lehet az ötkarikás játékok résztvevője – írja a Judoinfo szakportál.  A lap arról is tájékoztat, hogy a sportág magyar történetében először – részes lehet az ötkarikás csapatversenynek. Ez a plusz kvóta az Európa-bajnoki bronzérmes Pongrácz Bencéé lett, aki nemcsak csapatban léphet majd tatamira Párizsban, hanem részt vehet a 66 kilogrammosok egyéni küzdelmeiben is. Ez plusz egy kvóta a valóságban így kettőt ér.

Az indulókat és a részvételi szándékot július másodikáig kell megerősíteni, ennek nyilván nem lesz akadálya fogalmaz a lap, amely közzétette a párizsi olimpia judotornájának programját. 

Július 27., szombat: Férfi 60 kg és női 48 kg.

Július 28., vasárnap: Férfi 66 kg (Pongrácz Bence, VSD) és női 52 kg (Pupp Réka, Atomerőmű SE)

Július 29., hétfő: Férfi 73 kg és női 57 kg

Július 30., kedd: Férfi 81 kg (Ungvári Attila, Budaörsi SC) és női 63 kg (Özbas Szofi, BHSE)

Július 31., szerda: Férfi 90 kg (Tóth Krisztián, MTK Budapest) és női 70 kg (Gercsák Szabina, Atomerőmű SE)

Augusztus 1., csütörtök: Férfi 100 kg és női 78 kg

Augusztus 2., péntek: Férfi +100 kg és női +78 kg

Augusztus 3., csütörtök

Vegyes csapatverseny (Pongrácz Bence, Ungvári Attila, Tóth Krisztián, Pupp Réka, Özbas Szofi, Gercsák Szabina).

Képünk: A Pupp testvérek, Noémi és Réka (b.-j) rokon diákkal készítenek szelfit egy ballagási ünnepségen, 2024. június 22-én. Noémi párizsi szereplése akár már június 26-án valósággá válhat. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. 

PAKS-PRESS 2024. június 25., kedd 11:00. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap