(PAKS-PRESS) Paks, 2021. december 3., péntek – Itt kell maradni, s aki elment, annak érdemes visszajönni, mert Magyarország előre megy – erről beszélt Süli János országgyűlési képviselő, amikor a legfontosabb jövő évi változásokat ismertette. Hozzátette: januártól többek között 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. A minimálbér – amely persze a gazdaság teljesítményének megfelelően tovább is emelhető, már így is magasabb lesz, mint a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbér volt.

A képviselő megerősítette, hogy a családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. Ez jelentős segítség a Tolna megyében élő családoknak is.

– Fontos tény, hogy a magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t. Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági világválságkor tették- mondta a térség országgyűlési képviselője.

– További jó hír, hogy a gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Ezreket érint a választókerületben, hogy januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. A fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé.

– Jó, ha felidézzük, mit üzent a fiataloknak annak idején a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt. Szó szerint azt mondta: „El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni. ”- emlékeztetett Süli János, aki Paks II. projekt minisztereként különösen fontosnak tartja a jól képzett hazai szakemberek térségben való foglalkoztatását. 

– Gondolunk a nyugdíjasokra is – tette hozzá – a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé újabb jó hírünk van az időseknek. A teljes 13. havi nyugdíjat megkapják jövő februárban. Tavaly áprilisban döntött úgy a Fidesz-KDNP kormány, hogy a járvány miatti családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretné és visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat. A felsorolt intézkedések jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra – hangsúlyozta Süli János. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap