PAKS-PRESS – Tisztességes politikai közéletet szeretnék, a Paks II –re szükség van, de a titkosított szerződéseket áttekintve meglátjuk a folytatást, a műszaki és személyi állományt a szakemberek majd felülvizsgálják – mondta a Tolna megyei 3-as számú választókerületi ellenzéki összefogás jelöltje az Atomtéren tartott utcafórumon, szombaton.

Bencze János az egybegyűlt mintegy kétszáz résztvevőtől azt kérte, hogy józan paraszti gondolkodásban mindenki tekintse át, hogy mit igértek itt, és mi valósult meg. – Pakson nem halad az atomerőműépítés, nincs megvalósítási engedély – fogalmazott.

Az utcafórumon jelen volt dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, aki a Paks-Press-nek arra a kérdésre, hogy akár a rendvédelmi terület várományosa, vagy belügyminiszter lehet egy esetleges baloldali kormányban, azt mondta, odáig el kell jutni, vagy nem is őt, hanem Márki-Zay Pétert kell erről megkérdezni. Az egykori paksi rendőrtisztnek azonban a szakmai kérdések megválaszolásakor már inkább volt határozott véleménye. Szavai szerint a létszámhiány és az alacsony bérezés egyre nagyobb gondokat okoz. – A határkerítés marad, ha kell, tovább kell építeni, a hatékony védelem személyi feltétele a területi igazgatóságok megszervezése lehet – mondta el.  

Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a Paks II beruházásról azt mondta: „személy szerint szeretné, hogyha megvalósulna, de azt felül kell vizsgálni, hogy miért fizetünk magasabb kamatot az oroszoknak, mint amennyi a világpiaci kamatláb és mennyit loptak el belőle, miért húzódik hét éve az építkezés”. További kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: ha hatékony és megtérülő beruházásról van szó, akkor szükséges, nincs elletmondás az összefogásban érzékelhető erőmű ellenes hangokkal sem, mert az atomenergia a zöld értékekkel is összeegyeztethető. Az olvasatukban a felülvizsgálás azt jelenti, hogy „megnézik, mennyit loptak el.” Arra a további kérdésre, hogy látta-e, hogy előrehaladott előkészítő építkezés folyik a területen, megismételte, hogy hét év csúszásban vannak.

Képünkön: A hideg és szeles időjárásban felborul a paksi Atomtéren Márki-Zay Péter egyik kampánytáblája,  2022. február 19-én.

PAKS-PRESS 2022. február 19., szombat 13:30. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap