PAKS-PRESS – Több, mint százmilliós költséggel megújult Pakson a Kálvária utca, ezzel egyidőben a Vasköz és az Öreghegy u. 2. – 10. szám közötti szakaszának útburkolat aszfalt felújítását és járda átépítését elkészítette a kivitelező, mindegyik érintett utcában az ivóvízvezetéket is kicserélték.

A „Paks, Belterületi utak és járdák felújítása” programban a SÉD-GÉP Kft. utcában az ivóvízvezetéket, a házi bekötésekkel együtt 280 méter hosszúságban kicserélte. A Kálvária utca, Öreghegy utca érintett szakaszát újra 225 méteren aszfaltozták, a járdákat ujraépítették, járdaszakaszok, például a Vasköz utca új, 50 méteres térkőburkolatot kapott.   

A felújítás az 5000 fő feletti lakosságszámú, egyes településeket érintő, azonnali beruházásokhoz szükséges források biztosításáról szóló kormányhatározat alapján, „önkormányzati útfelújítás” jogcímen kapott támogatásból valósult meg.

Mint az korábbról ismeretes, Szabó Péter Paks polgármestere és a SÉD-GÉP Kft ügyvezetője Balassa Zoltán kormányzati forrásokból, útfelújításokra szerződött a Városházán,  2022. március 4-én. A megállapodás szerint elkészülhetett a Kálvária utca, a Gábor Áron utca és Kápolna utca aszfaltozása, járdafelújítása.

A Gábor Áron utca műszaki átadásán, 2022. június 20-án rendezett sajtótájékoztatón elhangzott: több mint 320 méteren öt-és fél méter széles betonút kétrétegű aszfaltozása történt meg, kétoldalt kiemelt szegéllyel. Az utca mindkét oldalán a járdákat és a gyalogos és gépkocsi bejárók átépítését készítették el. A költség meghaladta a nettó 97 millió forintot.

A Kápolna utca aszfaltozásának és járdafelújításának műszaki átadása 2022. április 20-án volt. Az utca a város központjában található összeköt út – a város főutcája és a város tehermentesítő utcája közötti átvezetést biztosítja. Itt 175 méter hosszban új aszfaltburkolat készült, valamint a bölcsőde oldalán megújult a járdafelület, a költség nettó 18.969.130 forint volt. Az átadáson a polgármester hangsúlyozta, hogy forgalmi szempontok mellett az utcában, a bölcsőde – kiemelt jelentőséggel bírt.

Magyarország Kormánya csaknem 300 millió forinttal segítette a paksi utak felújítását.  

Képünk: Több, mint százmilliós költséggel megújult Pakson a Kálvária utca. Paks-Press fotó: Kiss G. Péter.

 PAKS-PRESS 2022. július 27., szerda 09:00. +++

Share via
Copy link
Powered by Social Snap